Flaş iddia! Ayasofya için halı siparişi verildi

Flaş iddia! Ayasofya için halı siparişi verildi

Gündemden düşmeyen Ayasofya hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı. İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Fetih Suresi'nin okunduğu Ayasofya için halı siparişi verildiği öne sürüldü.

Ayasofya tartışmaları sürerken gazeteci Ahmet Anapalı’dan önemli bir iddia geldi. Anapalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gözlerin yeniden Ayasofya’ya çevrilmesine neden oldu.

GAZETECİ ANAPALI'DAN FLAŞ İDDİA: HALI SİPARİŞİ VERİLDİ
Ahmet Anapalı, Twitter hesabından ''Kesin bir bilgiyi paylaşayım sözüm senettir. Ayasofya Camii için bugün halı siparişi verildi.” mesajını yazdı. Anapalı’nın mesajı sosyal medyada büyük ses getirdi.

 

ahmet-009.jpg

 

KARİYE ÖRNEĞİ
Danıştay, Ayasofya gibi yine bir Fatih Sultan Mehmet Vakfı eseri olan Kariye Camii'nin müzeye dönüştürülmesine yol açan Bakanlar Kurulu kararını iptal etmişti.

Kariye'nin yeniden cami olmasının önünü açan kararın, sürekli tartışma konusu olan Ayasofya için de emsal olacağı vurgulanıyordu. 29 Ağustos 1945 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Kariye ile ilgili Danıştay'ın tarihi kararında, Kariye Camii'nin Osmanlı döneminde özel hukuk hükümlerine göre vakfedildiği ve mazbut Fatih Sultan Mehmet Vakfı'na ait hayrat taşınmazlardan olduğu belirtilirken, hayrat taşınmazların ise vakfın belirlediği kullanım şekli dışında bir kullanım amacına tahsis edilemeyeceğine dikkat çekildi.


Kariye'nin cami olarak kullanılmasında kanuna ve kamu düzenine aykırılıktan söz edilemeyeceği ifade edilen kararda, dava konusu Bakanlar Kurulu kararının yetki, şekil, sebep, maksat yönlerinden hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.