FLAŞ İDDİA! Liseler dönüşüyor! Bakan talimatı verdi

FLAŞ İDDİA! Liseler dönüşüyor! Bakan talimatı verdi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve hızlı başladı. Milli Eğitim’de flaş değişikliklere imza atan Bakan Selçuk’un liselerin dönüşümü için talimat verdiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gündemi sarsacak iddialarda bulundu.

Lise yerleştirme sisteminde binlerce öğrencinin açıkta kalabileceğini öngören Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un liselerin dönüşümü için talimat verdiği öne sürüldü.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu iddia edilen yazıya dayanarak, “Milli Eğitim Bakanlığı yazısının gereğini yaparak mevcut mağduriyetlerin kısa vadede giderilmesi için, dayatmaya rağmen kontenjanları boş kalmış okulların statülerinin değişmesi için hiç zaman geçirmeden harekete geçmelidir” ifadelerini kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Lise geçiş sisteminde binlerce öğrencinin açıkta kalacağını öngören Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerleştirme sonuçları açıklanmadan okulların ihtiyaca göre Anadolu lisesine dönüştürülmesi için talimat verdiği iddia edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yazdığı iddia edilen talimat yazısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Kaftancıoğlu'nun o açıklaması:

"HÜSRANLA SONUÇLANDI"

“Liselere girişte öğrencilere tercih ve adres sınırlaması dayatan yerel yerleştirme sonuçları da yüz binlerce öğrenci için ne yazık ki hüsranla sonuçlanmıştır. Bu süreçte eğitimcilerin ve velilerin haklı itirazlarını dikkate almayan iktidar bugün eğitimde yaşanan çöküşün tek sebebidir.

"İMAM HATİP LİSELERİNİN KONTENJANLARI BOŞ KALDI"

LGS yerleştirme sonuçlarına göre okul ve sınav puanı yüksek olmasına rağmen adrese dayalı yerleştirme sistemi yüzünden binlerce öğrenci istedikleri okula yerleşememiştir. Öğrenci ve velilerin büyük bir çoğunluğunun Anadolu ve fen liselerini tercih etmeleri nedeniyle imam hatip liselerinin kontenjanlarının yarısı boş kalmış durumdadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 tercih sınırlaması içerisinde aynı okul türünden sadece 3 tercih yapabilme şartı, öğrencilerin imam hatip liselerini tercih etmesini zorunlu hale getirmiştir.

talimat-yazisi.jpg

Bakan Ziya Selçuk’un liselerin statüsünün değişimi için yazdığı iddia edilen yazı.

Ayrıca bu yıl 8. sınıftan mezun öğrencilerin 3'te 1'i de tercih yapmadığı için özel okullara ya da açık liselere giden öğrenci sayısında patlama yaşanması kuvvetle muhtemeldir.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN POLİTİKALARI SORUNUN ANA KAYNAĞI"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın mevcut eğitim politikalarının pedagojik değil ideolojik olması, ortak akıl yerine tek adamın dedikleriyle şekillenmesi sorunun ana kaynağıdır.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un 20 Temmuz 2018'de 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderdiği yazıda öğrenci ve velilerin taleplerine duyarlı olunması ve ihtiyaca göre liselerin genel lise statüsüne dönüştürülmesi talimatının gereği de yerine getirilmediği gibi malumun ilamı olmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı yazısının gereğini yaparak mevcut mağduriyetlerin kısa vadede giderilmesi için, dayatmaya rağmen kontenjanları boş kalmış okulların statülerinin değişmesi için hiç zaman geçirmeden harekete geçmelidir."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.