Bedelli askerlik yapan işten çıkartılabilir mi?

Bedelli askerlik yapan işten çıkartılabilir mi?

Bedelli askerlik başvuruları başladı. 21 gün temel eğitim zorunluğu nedeniyle işten atılma korkusu yaşayan pek çok kişi var. Peki, işveren bedelliden yararlanan çalışanı işten atabilir mi?

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yürürlüğe giren bedelli askerliğe başvurular başladı. 1 Ocak 1994'ten önce doğanlar, 15 bin Türk lirası ve 21 gün süreyle askerlik yapmak koşuluyla bu haktan faydalanabilecek.

Çalışanlar ise 21 gün süresince askerlik yapacakları için işverenin kendisini işten çıkarma hakkının olup olmadığını merak ediyor.

Konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen, sürece dair ayrıntıları anlattı.

'ASKERE GİDİYOR DİYE İŞTEN ÇIKARAMAZ'

21 gün askerlik süresini işveren ve çalışanlar açısından değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen, 'İşveren askere gidiyor diye çalışanını işten çıkaramaz. Performans düşüklüğü gibi sebeplerden işten çıkarabilir ama bunu yazılı olarak beyanlarla kişiye daha önceden sunmuş olması gerekiyor. Vatani bir görev olduğu için işverenlerin de işçilere bu konuda dostane davranmasını tavsiye ediyoruz' dedi.

BEDELLİDEN YARARLANANLAR ÜCRETSİZ İZİNLİ SAYILACAKLAR

Her ne sebeple olursa olsun daha önce bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan yaş şartını taşıyanlar ile yaş şartı aranmaksızın ve temel askerlik eğitimine tabi olmaksızın, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık nedeniyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair karardan dolayı askerlikten muaf tutulanlar da bedelli askerlik uygulamasından yararlanabilecek. Bedelli askerlik hakkından yararlananlar temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlardan aylıksız veya ücretsiz izinli olacak.

Bedellide dikkat çeken detay!

Son Dakika! Bedelli askerlik başvuruları başladı

Bedelli askerlikte flaş gelişme! Yayımlandı

siyasetcafe.com

Kim Milyoner Olmak İster'de 'Çin Seddi' rezil etti

Kim Milyoner Olmak İster'de 'Çin Seddi' rezil etti

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.