FOX TV ve Halk TV kapanabilir

FOX TV ve Halk TV kapanabilir

RTÜK, Hükümet’in tepkisini çeken yayınlara imza atan FOX TV ve Halk TV’ye 'Yayın ilkelerini ihlal' maddesinden program durdurma cezası verdi.

RTÜK, Halk TV ve FOX TV için harekete geçti.

RTÜK uzmanları, sunucu Fatih Portakal ile sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in Erdoğan hakkında konuştuğu televizyon programlarını inceledi.

Halk TV’de yayınlanan 'Uğur Dündar ile Halk Arenası' programını inceleyen uzmanlar, Müjdat Gezen’in 'Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, herkese ‘haddini bil’ diyor. Bak Erdoğan sen benim vatanseverliğimi sorgulayamazsın, haddini bil' sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığını iddia etti.

Uzmanlar, Metin Akpınar’ın, 'Bizim bu kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi karşılaştığı belki liderini ayağından asarlar belki mahzenlerde zehirlenerek ölür' sözlerinin de toplumda nefret duyguları oluşturmaya çalıştığını öne sürdü.

Raporda bu gerekçelerle, 'Irk, din, dil, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz' ilkesinin ihlal edildiğini savunuldu.

O SÖZLERİ DE SUÇLU BULUNDU

RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan diğer raporda ise Fatih Portakal’ın, 'Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için protesto edelim. Doğalgaz zammına hadi bakalım' sözlerinin 'Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır' ilkelerini ihlal ettiğini ileri sürüldü.

Uzman raporlarını görüşen RTÜK Üst Kurulu, oy çokluğuyla aldığı kararla iki kanala ağır cezalar verdi. RTÜK, iki kanala Yayın Hizmetleri Kanunu’nun 'yayın ilkelerini ihlal' maddesinden program durdurma ve reklam gelirlerinin belirli bir kısmına el koyma cezası verdi. İki kanal, bir yıl içerisinde yeniden bu maddeden ceza alırsa Kanun gereği yayın lisansı iptal edilecek. Kanalların TÜRKSAT üzerinden yayın yapmasının önü kapanacak.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.