Fransa Sağlık Bakanından önemli uyarı: Sakın bu ilacı Korona ile almayın

Fransa Sağlık Bakanından önemli uyarı: Sakın bu ilacı Korona ile almayın

Fransa Sağlık Bakanından önemli uyarı: Anti enflamatuar kullanımı enfeksiyonu daha da kötüleştiriyor

Dünya’yı kasıp kavuran, tüm insanlığı diken üstünde tutan ölümcül Corona Virüs tedavisinde kullanılması planlanan aşı bulunduğu haberleri gelse de henüz kesinleşmiş bir tedavi yöntemi bulunmamakta. Geçtiğimiz hafta DSÖ - Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Corona virüs merkezinin Çin’den Avrupa’ya kaydığını açıklamıştı.

Başta İtalya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde korana virüsüne karşı önlemler artırırken, bu virüse karşı alınacak ilaçlar konusunda da uyarılar geliyor. Bunlardan en sonuncusu Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran’dan geldi. Fransız bakan Veran koronavirüs enfeksiyonu durumunda vatandaşlarına ‘antienflamatuvar' (iltihapla savaşan ilaçlar, yangı önleyici) almamalarını tavsiye etti.

Fransız bakan Veran, dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bu tür antihistaminiklerin alınmasının Covid-19 ile enfekte olan kişinin durumunu kötüleştirebileceği konusunda uyardı.

Ayrıca, yüksek bir sıcaklıktan şikayetçi iseniz ‘Parasetamol' ailesinden ısı düşürücüler alınmasını önerdi.

 

fransiz-saglik-bakani.JPG

Peki Fransız Sağlık Bakanı Olivier Veran’ın açıklamasında bahsettiği Covid-19 kullanımında sakın kullanmayın dediği ibuprofen nedir? Hangi ilaçlarda bulunmaktadır?

İbuprofen, steroid olmayan ağrı kesiciler grubunda yer alır, romatoid artrit, osteoartrit gibi hastalıkların tedavisinde ve grip semptomlarının hafifletilmesi için kullanılır. 1950’li yıllarda keşfedilen ilaç, ağrı kesici özelliğinin yanı sıra ateş düşürücü ve yüksek dozlarda yangı giderici (anti-enflamatuar) özelliklere sahiptir. Vücudumuzda hasar ve yaralanma gibi durumlarında salgılanan moleküller olan prostaglandinler ağrı, ödem, ateş ve yangıya neden olurlar. İbuprofen prostaglandinlerin üretimini engelleyerek vücutta ağrı, yangı ve ateşin oluşmasını engeller.

İBUPROFEN’İN KULLANIM ALANLARI

Ankilozan spondilit

Kistik fibrozis

Adet sancıları

Ateş ve ağrı

Gut artriti ve Osteoartrit

Baş ağrısı ve Migren

Romatoid artrit

Hafif-orta-ciddi düzeyli ağrılar

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.