Fuat Oktay’dan Mike Pence’in açıklamasına cevap: “Tarafını seç”

Fuat Oktay’dan Mike Pence’in açıklamasına cevap: “Tarafını seç”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD’nin Türkiye’nin müttefiki olarak kalıp kalmayacağı konusunda karar vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Oktay, ABD’nin Türkiye ile müttefik olarak kalıp kalmama konusunda karar vermesi gerektiğini bildirdi.

Oktay, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımına ilişkin yaptığı açıklamayı resmi hesabından yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şu ifadeleri kullandı:

“ABD artık karar vermeli. Türkiye’nin müttefiki olarak mı kalacak, yoksa terör örgütleriyle el ele vermek suretiyle düşmanlarımıza karşı bizi zor durumda bırakıp dostluğumuzu riske mi edecek?”

fuat-oktay.jpg

MIKE PENCE'İN AÇIKLAMASI

Mike Pence, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almasının NATO için büyük bir risk taşıdığını, alımın devam etmesi halinde F-35 programından Türkiye’nin çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini ve Türkiye’nin seçim yapması gerektiğini söylemişti. 

Pence ayrıca, ABD’nin Patriot hava savunma sistemini sağlamasına rağmen Türkiye’nin S-400 almaya devam etmesinin tedirgin edici olduğunu belirtmişti. 

Türkiye’nin F-35 programından atılması halinde sadece savunma kapasitesinin zayıflamayacağını, aynı zamanda programa tedarikte bulunan Türk parça üreticilerine de zara vereceğini ifade etmişti. 

Pence açıklamasının devamında, Türkiye’nin ABD’nin müttefiki olarak kalıp kalmama konusunda bir seçim yapması gerektiğini söylemişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.