Gazeteci Can Ataklı'dan koparacak Papa ziyareti yorumları

Gazeteci Can Ataklı'dan koparacak Papa ziyareti yorumları

Gazeteci Can Ataklı kişisel YouTube kanalından Papa'nın ziyaretinin amacının Erdoğan'ın çevresini çembere almak isteyen Batı ülkelerinin işi olduğunu, Batı'nın Doğu Akdeniz'de bir amacının olmadığını söyledi.

Can Ataklı'nın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

-Papa'nın Irak ziyaretinden diğer Müslüman ülkeler rahatsız olmadı. Batı ülkelerinin İslam ülkeleriyle ve Müslümanlıkla da alıp veremediği yok. Hıristiyanlar Müslümanları asar keser düşman gösteriyorlar.

- Niçin Türkiye oldu? Batı ülkelerindeki 'İslamofobi'si Müslümanların kendisinden kaynaklanıyor. Müslümanlardan kaynaklı teröre karşılar adamlar... Bu terörün kaynağı Ortadoğu ve Kuzey Afrika. Batı da onun için buraya odaklanıyor. Batılılar işte IŞİD'in ortaya çıkmasıyla 'yeter buraya kadar' diyerek bu nedenle harekete geçtiler!

-Papa burada ne rol alıyor. O Hıristiyanların değil Katoliklerin lideridir. İslam dünyasının bir dini lideri yok. Ruhani liderlik Sünni kesimde yok. İran'ın temsil ettiği Şiiler'de var. Papa Irak'a gelince bütün Şii dünyasının liderine, 'Madem Katolik dünyasının lideri olarak buraya geldim seninle görüşelim arkadaş' dedi.

-Batılılar için, 'efendim Akdeniz'de enerjide Türkiye'nin amacı var, Kıbrıs'a karışıyor' filan dert değil. Batılıların hedefi İslam dinini dejenere eden İhvan hareketidir. Bunu da tek canlı tutmak isteyen Tayyip Erdoğan kaldı. Mursi ölünce İhvan'ın lideri olmak istiyor... Batı, bu İhvan sevdasını bırak ne istersen yap diyor Tayyib'e ama Tayyib İhvan liderliğinde diretiyor. İşte Tayyip ısrar edince halkayı daraltıyorlar. Papa ziyaretiyle de İhvan'ı bitirmek istediklerini açıkça gösteriyorlar.

-Şimdi tehlike geldi Tayyip Erdoğan'ın kapısına dayandı. Biden'in emrinde olduğunu söylemek için çok çaba harcıyorlar. Libya'dan çekilecek. Irak ve Suriye'de ABD'nin dediğini yapacaklar. Bir telefon için bunları yapıyorlar.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.