Gaziantep’te Gülperi dizisinin tecavüz sahnesi olay oldu

Gaziantep’te Gülperi dizisinin tecavüz sahnesi olay oldu

Show TV’nin yeni dizisi Gülperi’nin ilk bölümünün ‘tecavüz sahnesi’ sosyal medyaya damga vurdu. Çekimlerin yapıldığı Gaziantep’te ise diziye çok sayıda tepki geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen'in paylaştığı Gülperi dizisi ilk bölümüyle sosyal medyaya damga vururken, dizinin çekimlerinin yapıldığı Gaziantep’ten farklı tepkileri geldi. Bazı kesimler Gülperi dizisinin yayından kaldırılması için kampanya başlatırken, bazı izleyiciler ise diziye övgüler yağdırdı.

Çekimleri Gaziantep'te yapılan ve çocuklarını yeniden kazanmak için umudunu hiç kaybetmeden mücadele eden bir annenin gözyaşlarıyla dolu hikayesini anlatan Gülperi dizisi Gazianteplileri ikiye böldü.

ÇEKİMLER GAZİANTEP'TE, ARAÇLAR TUNCELİ PLAKALI

Dizinin çekimleri Gaziantep'te yapılmasına ve bol bol Gaziantep'ten görüntülerin paylaşılmasına karşın bölgenin Taşkıran olarak geçmesi ve Gaziantep'in plakasının 27 olmasına rağmen 82 (hayali kent) plakalı araçların kullanılması ve aşiret yaşamının ön plana çıkarılması şehirde tepkilere yol açtı.

YAYINDAN KALDIRILSIN KAMPANYASI BAŞLATILDI

Gülperi dizisinin Gaziantep'i ve Gazianteplileri karaladığını belirten Gaziantep Zeugma Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mete Büyükmurat, dizinin RTÜK'e şikayet edilmesi çağrısında bulundu.

GAYRİ AHLAKİ KONULARI İLE GAZİANTEP’İ KÖTÜLÜYOR

Başkan Mete Büyükmurat yaptığı açıklamada, “Başrolünü Nurgül Yeşilçay'ın paylaştığı dizi adeta Gaziantep'imizi hem şivesi ile hem de gayri ahlaki konuları ile bir şekilde kötülüyor. Dizinin ilk dakikalarında yengesine tecavüz eden bir adam, 16 yaşında bir kızın reşit olmadığı halde İmam nikahı ile evlendirilmesi Gaziantep ile bağdaştırılamaz. Kent merkezinde sözde ağa olduğunu söyleyen bir adam adeta mafyacılık oynuyor. Bu diziyi izleyenler, Gazianteplileri böyle tip insanlar olarak görüyor. Hep beraber tepkimizi koyalım ve bu dizinin yayından kalkması için RTÜK'e şikayet edelim. Tüm Gaziantep halkını, sivil toplum kuruluşlarını, tüm yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya ve göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Gaziantepli bazı izleyiciler ise dizideki olaylar ve karakterlerin senaryo gereği olduğu ve bunun Gaziantep kenti ile bağdaştırılamayacağı görüşünü paylaştı.

İşte o çok tartışılan sahne:

siyasetcafe.com

univer.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.