Genç tasarımcıların yarışması

Genç tasarımcıların yarışması

Moda sektörüne giriş yapmak isteyen genç tasarımcıların her yıl büyük heyecanla beklediği EİB Moda Tasarım Yarışması, bu yıl 13. kez yapılacak. Yarışmanın bu yılki ana teması nostalji ile bugünü harmanlayan NEWSTALGIA! olarak açıklandı

Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından Türk hazır giyim sektörünün yenilikçi, vizyoner tasarımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla, 12 yıldır başarılı bir şekilde organize edilen ve alanında en popüler yarışmalardan biri olan EİB Moda Tasarım Yarışması’nda tasarımcılar, bu yıl kültürümüzün nostaljik yansımalarının bugünün çizgisiyle bütünleşerek oluşturduğu benzersiz bir armoni; NEWSTALGIA! Temasına uygun tasarımlar hazırlayacak.

Genç tasarımcılar, 2018-19 sonbahar kış koleksiyonu tasarımı içeren 4 adet erkek, bayan ya da karma bir koleksiyon tasarlayarak, dosyalarını 22 Aralık 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Ege İhracatçı Birlikleri’ne teslim edecek.  

Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması’nın Türkiye genelinde 46 üniversitede moda tasarım bölümlerinde eğitim gören ya da mezun olmuş binlerce tasarımcı tarafından her yıl ilgiyle takip edilen, alanında ‘Marka’ bir yarışma olduğu bilgisini veren Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, yarışmanın 12 yıllık geçmişinde binlerce tasarımcının kendisini ve tasarımlarını Moda ve Hazır giyim sektörlerinde tanınmış isimlere tanıtma fırsatı yakaladıklarını, sektörün de yetenekli tasarımcılarla tanışmasını kolaylaştırdıklarını dile getirdi.

Ayrıca EİB Moda Tasarım Yarışması sayesinde dünya genelinde en iyi altı tasarımcıdan biri seçilen Emre Erdemoğlu başta olmak üzere; bugün dünya çapında defilelere imza atan Merve Uçar, Mahmut Ağaç ve Ruhi Tamer Çoğal gibi tasarımcıları kazandık. Önümüzdeki yıllarda bu sayıların artacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

EİB Moda Tasarım Yarışması’nın ana teması olan NEWSTALGIA ile kültürümüzün nostaljik yansımalarının bugünün modern çizgisiyle bütünleşeceğini anlatan EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş ise, 2018/2019 Sonbahar-Kış Kadın ve Erkek Modasına yön verecek trendler arasında öne çıkan NEWSTALGIA’nın, geçmişin denenmiş ve güvenli çizgisi ile günümüzün çizgisini birlikte yorumlayarak yepyeni bir moda anlayışına evrilmesine aracılık edeceğini ifade etti.

Yarışmada ilk 10’a kalan tasarımcıların hazırlayacağı koleksiyonlar, 2018 yılı Nisan ayında düzenlenecek muhteşem bir defileyle tanıtılacak.

EİB Moda Tasarım Yarışması’nı kazanacak olan genç tasarımcılar, Moda sektörüne sükseli bir giriş yapma fırsatı yanında para ve yurtdışında eğitim ödülü kazanma şansı yakalayacak. Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülü kazanırken, ilk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca tasarım tebliğinde yazan koşulları yerine getirmesi halinde yurt dışında eğitim desteğine başvurabilecek.  

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.