Gerçek patron kim? Erdoğan mı Fidan mı?

Gerçek patron kim? Erdoğan mı Fidan mı?

Haberdar Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa Erdoğan-Fidan tartışmasına farklı bir açıdan yaklaştı.

Devlet sırrı olarak bilinen önemli durumlar, olaylar ve alınan kararlar mutlaka gizli bilgi ve belge olarak kaydedilir, arşivlenir.


Devletin, diğer ülkelerle münasebetlerini, kendisi için tehlike olabilecek illegal yapılarla görüşmelerini sır olarak saklaması doğaldır.
 
Devletin sırları, kurumlar arası sırlar olarak kaydedilir. Siyasiler, bulundukları makamdan ötürü bu sırların tanığı veya ortağı olur.
 
Sırların ortağı olmak, devlet mekanizması için olmazsa olmaz mahiyetteki gizli belgelere imza atmak ve hatta bu kararları almak demektir
 
Kurumlar devletin arşivlerini kayda geçirirken kurumların başındakiler, bu arşivlerin rağmına birbirinin sırdaşı olamaz. Yasal olan ve devletin gizli ve kozmik tutanağı olarak kaydedilen görüşmelerin varlığı ortadayken biri diğerinin sır küpü olamaz.

Mit'in devletin bekası için yaptığı legal veya illegal görüşmeler, devletin olağan mekanizması tarafından kayda alındıysa Fidan, Erdoğan'ın nasıl sır küpü oluyor?
 

Mit'in, devlet mekanizmasının dışına çıktığı, dolayısıyla kayda aldırmadığı sadece Erdoğan ve Fidan'ın bildiği eylemler mi oldu?

- Reyhanlı ve Roboski katliamı,

- Sakine Cansız ve arkadaşlarının öldürülmesi,

- Suriye ve Irak’a gönderilen silah ve mühimmatlar,

- Varank’tan ‘Fidan’a iletilmesi istenilen’ Nijerya’ya giden malzemelerin ses kaydı,

- Kandil’le yapılan görüşmeler,

-  Yayın yasağı getirilen Bingöl ve Diyarbakır olayları,

- KCK içindeki Mit elemanlarının suça bulaşması,

- Süleyman Şah Türbesi dolayısıyla Suriye’den sınırımıza atılacak roketleri Fidan’ın emriyle kimin atacağı gibi hususlar ve daha niceleri, kayda alınmayan eylemler içerisinde nereye tekabül ediyor.

Türkiye'nin yüzyıllık devlet geleneğinde bir Mit Müsteşarı veya farklı bir istihbarat kurumunun başı bir başbakanın sır küpü oldu mu?
 
Bu sorular ışığında Erdoğan'ın sır küpüm dediği Fidan'la arasındaki sır, başbakanlık kurumu ve mit tarafından bilinmeyen sırlar olmalı. 
 
Kimse bu sırların mahiyetini, devletin mekanizmasını nasıl etkilediğini soramıyor, sorgulayamıyorsa vesayet bitmiş demesin.

Can alıcı soruyu sorayım, bu durumda Erdoğan’ın ailesi ve ticari sırları dahil olmak üzere her şeyini teslim ettiği ve yukarda sıraladığım bunca sır ve bilgiyi elinde tutan Fidan mı yoksa Erdoğan mı vesayetin gücünü elinde tutuyor.
 

SAİD SEFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.