Görmez'e 1 milyon TL'ye makam aracı alındı

Görmez'e 1 milyon TL'ye makam aracı alındı

Başbakan Davutoğlu, kamuda makam aracı saltanatına son verileceği uyarısında bulunmuş kimin umurunda. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e 1 milyonluk makam aracı alındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, göreve başladığı sıralarda bir genelge yayınlayarak, kamuda araç saltanatına son verilmesini istedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yasağı kendisine bağlı Diyanet Vakfı aracılığıyla 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı aldırdı.


Başbakan Davutoğlu'nun "araç saltanatına son verin" çağrısını dinleyen yok. Kamu kurum ve kuruluşları, çağrıyı delmenin yolunu bir şekilde buluyor. Büyük kısmı bu yasağı, ihale verdiği şirketlerden "hizmete tahsis" şeklinde araç alımı ile hayata geçiriliyor. Çoğu zaman bu araçların benzin ve şoförleri bile o şirketlere yükleniyor. Elbette söz konusu şirketler de bu maliyeti alınan ihalenin üzerine yükleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise bu yasağı, kendisine bağlı Diyanet Vakfı aracılığı ile deldi. Hac ve umre hizmetleri organize eden Diyanet İşleri Vakfı, Başkan Mehmet Görmez'e makam aracı satın aldı. Mercedes S500 model özel donanımlı araç için 1 milyon TL ödendiği öğrenildi.

Vakıf ayrıca genel müdürler için 14 adet Toyota marka, teşkilat için de 16 adet ticari minibüs satın aldı. Genel müdürler daha önce makam aracı olarak Ford Focus ile Renault Fluence kullanıyordu. Diyanet TV ve Diyanet Radyosu’nda çalışan 100 personelin maaşlarını da Diyanet Vakfı karşılıyor.
 
 
DİYANET AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün basında yer alan trilyonluk makam aracının, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'yla verilen izinlerle ve Maliye Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde alındığını açıkladı.

Diyanet’in açıklaması şöyle: “Söz konusu haberlerde yer verildiği şekliyle Türkiye Diyanet Vakfı imkânlarıyla Sayın Diyanet İşleri Başkanı'na ve başkanlık merkezindeki diğer yetkililere makam aracı alındığı iddiası, asılsız ve mesnetsiz olduğu gibi medya etiği açısından da iyi niyetten uzaktır. Haberde yer verilen tüm araçlar, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'yla verilen izinlerle ve Maliye Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde, Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilen ihalelerle satın alınmış olup satın alma bedelleri, devletin resmi belgelerinde saydam bir şekilde kayıtlıdır. Harcanan rakamlar, bahsi geçen haberde yer verilen rakamların çok altındadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.