Hadise'den RTÜK'e Sıfır Tolerans

Hadise'den RTÜK'e Sıfır Tolerans

Hadise'den RTÜK'e Sıfır Tolerans Resti

Ünlü Pop Müzik Şarkıcısı Hadise' nin büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Şampiyon albümünde yer alan Sıfır Tolerans şarkısının Fransız Manken Aurelien Muller ile çektiği ve oldukça cesur sahneleri içeren klibi ilk önce patronu Acun Ilıcalı' nın sansürüne maruz kalarak yatak odası ve küvet sahneleri makaslanarak canlı yayın esnasında ilk kez O Ses Türkiye'de görücüye çıkmıştı.  Ancak ünlü şarkıcının klibi Youtube' da sansürsüz yayınlanınca 2.6 milyon tıklanma almıştı.

Bu cesur sahneler RTÜK'ün ilgisini de çekince klibi yayınlayan kanallara ceza yağmuru başladı. RTÜK; Power Türk, Dream Türk, Viva, Kral Pop kanallarına reklam gelirinin yüzde 2’si kadar para cezası verdi. Bunun üzerine küplere binen Hadise'nin Instagram üzerinden yayınladığı son derece sert bir uslupla yayınlanan mesaj tüm sosyal medya takipçilerinin gözlerini Hadise'nin üzerinde topladı. 

Şarkıcı açtığı #Ahlaksızlıksizinkafanızda hashtagi ile RTÜK'e olan tepkisini şöyle dile getirdi:  "Ben klibime verilen ‘erotik’ damgasına katılmam ve izin vermem! Bir kadın bir aşkı anlatan ve yansıtan sahneler çekince ‘erotik’ oluyor ama erkek sanatçılarımız istedikleri gibi kadın mankenler/oyuncularla çektikleri sahneler nedense hiç ama hiç ‘erotik’ kategorisine girmiyor. Ben bir kadın olarak buna boyun eğmek zorunda mıyım? HAYIR. ‘Erkektir yapar, kadındır susar’ zihniyetine sonuna kadar karşı çıkıyorum! Maalesef ülkemizde kadın-erkek ayrımı 2018 yılında bu kadar yoğun bir şekilde var ise, işimiz zor. Ama ben bir kadın olarak bunun için savaşmaya ve özgürce sanatımı yapmaya ve yaşamaya devam edeceğim. Benim sokakta elimi tutup teşekkür eden kadınlar oldu. Ben de onlara teşekkür ederim. Kadının sesi olmaya devam "

Bu sert mesajla da yetinmeyen Hadise RTÜK'e olan tepkisini bu sefer de Sıfır Tolerans şarkısına Akustik versiyonda bir klip çekerek ve klibi son derece kapalı bir şekilde giydiği kıyafetlerle gösterdi. 

Önceki gece Bostancı Gösteri Merkezi'nde 6 dansçısı ile birlikte gözlere ve kulaklara ziyafet veren Hadise kendisine konu ile soru soran gazetecilere ise " Hiçbir zaman kadınları ezen bir şarkı okumak istemedim. Bir kadın olarak hiçbir zaman boyun eğmeyeceğim. Her zaman savaşacağım. Ben bir Atatürk çocuğuyum, demokrasiye inanıyorum. Türkiye demokrasiyse benim klibimin ceza almamalı.Tam istediğim gibi bir klip çektim. Beni hiçbir şey korkutmaz. İstediğimi yaparım, özgür bir sanatçıyım. RTÜK ceza verecekse de verir." şeklinde cevap verdi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.