Hakkari şehitlerimizi binler uğurladı

Hakkari şehitlerimizi binler uğurladı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 asker bugün son yolculuklarına uğurlandı.

Sözleşmeli er 26 yaşındaki Abdil Kılınç'ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde toprağa verildi. Şehidin kardeşi, tören mangasıyla birlikte tabutu cenaze aracına kadar taşıdı.

İran sınırındaki Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi'nde bulunan Susuzkeklik Karakolu ile Aslankaraş Üs Bölgesi arasında, karakoldan üs bölgesine giden askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yola döşediği el yapımı patlayıcının dün infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Patlamada şehit olan sözleşmeli er Abdil Kılınç'ın cenazesi havayoluyla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na getirildi.

Şehit sözleşmeli er Kılınç'ın cenazesi, karayolu ile Bolvadin İlçesi'ne bağlı Karayokuş Köyü'ndeki babasının evine götürüldü. Şehidin baba evinin önündeki cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehidin babası Bekir Kılınç, annesi Adile, kardeşleri Ahmet, Ali ve Rasime Kılınç, yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

sehitlerimiz.jpeg

KARDEŞLERİ ASKERLERLE BİRLİKTE TABUTU TAŞIDI

Şehidin babası, annesi ve kardeşleri de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sarıldığı tabutu bırakmak istemeyen şehidin kız kardeşi Rasime Çelik, "Ne olur onu götürmeyin" diyerek ağladı. Tören alanındaki bir albay Rasime Kılınç'la konuşarak tabutu bırakmasını istedi. Helallik alınırken fenalaşan şehidin dedesi Abdil Kılınç bayıldı. Kılınç'a tören alanındaki sağlık ekipleri müdahale etti. Oksijen maskesi takılan şehidin dedesi, tabuta sarılarak ağladı.

Şehit Kılınç'ın cenazesi, daha sonra köy mezarlığında, gözyaşları arasında toprağa verildi. Abdil Kılınç'ın ise askerlik görevinin ardından sözleşmeli er olduğu ve 4 yıldır görev yaptığı kaydedildi.


Uzman Çavuş Gökhan Topal’ı Çankırı’da 2 bin kişi uğurladı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal'ın cenazesi, Orta İlçesi Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Özlü Köyü'ne getirildi. Konvoy halinde getirilen cenazeyi, köy girişinde yüzlerce kişi Türk bayrakları ile karşıladı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra helallik alınması için baba ocağına götürüldü. Cenazenin getirilişi sırada evin önünde toplanan çok sayıda kişiden bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Bu sırada acılı anne Fatma, baba Akif ile şehidin kız kardeşi Hilal, erkek kardeşleri Hüseyin, Özkan ve Tuncay Topal, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Fatma Topal, uzun süre şehit oğlunun tabutuna dokunarak ağıtlar yaktı.

YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ KATILDI

Cenaze daha sonra törenin düzenleneceği köy meydanına getirildi. Burada şehidin annesi Fatma Topal ve babası Akif Topal, tabutu bir kez daha okşadı. Acılı Topal çiftinin bu sırada metanetlerini korudukları görüldü. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Çankırı Valisi Hamdi Bilgi Aktaş, AK Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz ile siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Ankaranın Çubuk İlçe Müftüsü Muharrem Genç tarafından ikindi namazı sonrası köy meydanında kılınan cenaze namazı sonrası şehit Gökhan Topal, köy mezarlığında gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Bu arada şehit Topal'ın köyün ilk şehidi olduğu ifade edildi


KIZI BÜYÜK ACIYA DAYANAMADI

45 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan'ın cenazesi, memleketi Karaman'da 6 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan'ın cenazesi dün gece yarası memleketi Karaman'a getirilerek Devlet Hastanesi morguna kondu. Ardından bugün helallik alınmak için Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki baba evine getirilip baba evinin bahçesine kondu. Şehidin naaşının başına gelen annesi Ayşe, eşi Fadime, kızları 17 yaşındaki Hatice Kübra ve 12 yaşındaki Ayşe Nisa, tabuta sarılıp gözyaşları döktü. Eşi Fadime Doğan, şehit eşinin fotoğrafını alıp sarıldı. Daha sonra babasının fotoğrafına ve tabutuna sarılan Hatice Kübra, fenalaşınca yakındaki kadın polis ve astsubay müdahale etti. Daha sonra Hatice Kübra, sağlık görevlisi eşliğinde eve alındı.

Şehit Doğan'ın cenazesi alınan helalliğin ardından dualarla dini ve askeri törenin yapılacağı Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na getirildi. Ailesi de kadın polis ve askerler eşliğinde ören alınan geldi. Ayşe Nisa, tabutun başına gelip babasının fotoğrafını öptükten sonra uzun süre babasının tabutuna bakıp, kendileri için ayrılan yere geçti. Şehit Doğan'ın yeğeni 7 yaşındaki Eray Tanrıverdi de, tabutun başın uzun süre ayrılmadı.

Tören alanına gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, aileye baş sağlığı diledi. Törene Bakan Ahmet Demircan, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Recep Konuk, Eğirdir Jandarma Komando Okulu Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Yurdakul Türkmen, ailesi, yakınları ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Tören sırasında fenalaşan Hatice Kübra ise ambulansa götürüldü. Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Karaman Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.