Hakkari’de şehit olan 4 askerimizin kanları yerde kalmadı

Hakkari’de şehit olan 4 askerimizin kanları yerde kalmadı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Zap, Hakurk, Avaşin-Basyan, Gara ve Kandil’e yaptığı hava harekatıyla PKK’nın silah mevzisi ve barınaklarını imha etti.

Irak’ın kuzeyinde yer alan Zap, Hakurk, Gara, Avaşin-Basyan ve Kandil’e yapılan operasyonda, terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda silah mevzisi ve barınak imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde yer alan PKK’ya ait barınak ve silah mevzileri vuruldu.

ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMADI

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ne bağlı Seriberi Üs Bölgesi’ne 21 Nisan günü sızmaya çalışanların arasında yer alan bir grup terörist, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Seriberi Üs Bölgesi’ne PKK/YPG’li teröristler, 21 Nisan günü sızma girişiminde bulunmuş, çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit olmuştu.

Söz konusu saldırının ardından başlatılan operasyon kapsamında düzenlenen hava operasyonu ile saldırıya dahil olan teröristlerden bir kısmı etkisiz hale getirilmişti.

Kaçan teröristlerin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar neticesinde, 4 askerimizin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren ve yerleri tespit edilen bir grup terörist daha Hakurk’a düzenlenen yeni operasyonla etkisiz hale getirildi.

Askeri yetkililer, yapılan harekatla birlikte şehitlerimizin kanlarının yerde kalmadığını, diğer teröristlerin de aynı sonu beklediğini belirttiler.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.