Halil MERT

Halil MERT

Türkiye’nin haklı mücadelesi:Pençe-Kartal-Kaplan! Türkmen ve Kürt kardeştir

Türkiye’nin haklı mücadelesi:Pençe-Kartal-Kaplan! Türkmen ve Kürt kardeştir

Musul, Kerkük,  Halep, Urfa, Erbil, Antep, Van, Süleymaniye, Bitlis, Cizre..

Yan yana yazınca sanki hepsi birden hâlen yurdumuzun vilâyetleri gibi değil mi? Neden böyle yazdık?

 

Irak’ın sâdece kuzeyi değil, Bağdat, Basra, Filistin, Hicaz hep vilâyetlerimiz, orada kalanlar da bizim insanımız değil miydi?

 

Halepçe Katliamı’nda insanlar tıpkı Suriye’liler gibi Türkiye’ye neden sığındılar? Çünkü Anayurt burası.

 

ABD, İngiltere ve Fransa sinsi planlarla karşımıza hem Libya’da hem de Irak ve Suriye’de asâletini yitirmiş, emperyalizmden medet uman köleleşmiş birilerini bir araya getirerek çıkartmaya çalışıyorlar.

 

Barzâni de şimdi PKK/PYD ile kol kola girdi. 

Barzâni Ailesi Molla ve Nakşibendi Tarikatı büyüklerinden olarak bilinir ve anılırlar. Ey halkım bir aile düşünün, bir yandan Yahûdilikle ilişkili, 1950’li yıllardan itibaren İsrail ile yakın ilişkisi var, diğer yandan İslâm Büyüğü olarak bölgede itibar görüyorlar.

 

Barzani, bölgede İslâm zayıfladıkça kendisinin de zayıflayacağının farkında değil. Türkiye’mize karşı içinde olduğu cephede eriyip gidecek. Ayrıca, Türkiye bölgede halk nazarında çok şey söyleyecek.

 

Son yıllarda PKK’nın Seküler Irkçılık cereyanlarına karşı,  bölgede Kürtleri kardeşleri Araplara ve Türkmenlere bağlayan tek temel bağ İman Kardeşliği kaldı.

 

PKK Dindar Kürt’ü İmânından kopartarak, tarihinden, kendi öz değerlerinden ve kardeşlerinden kopartacağının bilincinde emperyalizm ve Batı ile tam bir işbirliği ve ihânet içinde. Bu yönü ile maalesef Türkiye’deki seküler kesimler hain PKK ve maşası HDP ile hayâsızca omuz omuza geliyorlar. CHP, HDP aşkı bu yanlış cepheleşmenin sonucudur. Gezi Olaylarında merhum M. Kemal Paşa’nın kalpaklı fotoğraflı Türk Bayrakları ile Apo resimli PKK paçavralarını alçakça nasıl omuz omuza taşıdılar İstanbul’un göbeğinde…

 

Pençe-Kartal-Kaplan Operasyonu zaman ve seçtiği hedefler açısından önemli.

Hedefte Kandil var. Biliyorsunuz Irak’ın İran sınırında. Bu arada İran “Topraklarımızda PKK yok!” yalanına devam ediyor. Oysa kışın sınırlarımıza yakın bölgelerdeki karakollarını boşaltırlar ve PKK militanları kalır İran karakollarında.

 

Diğer hedef Sincar Dağı. Irak ve Suriye topraklarını kontrol edebilen dağ silsilesi üzerinde. PKK ve PYD’nin birlikte harekât yapabileceği bir arazi.

Bölgedeki yerleşim merkezlerinde oranları değişmekle beraber Türkmenler, Kürtler ve Araplar yaşıyor. Bölgenin demografik yapısı tıpkı Suriye’nin kuzeyi gibi yani.

 

PKK/PYD çok ağır bir yenilgiye uğradı. Türk Ordusu ve İstihbaratı, bölge halkından aldığı destekle de çok büyük bir güce sahip. Bölgenin tüm aşiretleri PKK ve Kürtçülük cereyanlarına karşı Türkiye’yi destekliyor. Bölgesel yönetim bile Türkiye Bölücülüğü olarak algılanıyor yerli halk tarafından. Bu çok önemli. Bu algı çok doğru ve yayılması gerek.

 

PKK, Türkmen yerleşimlerini de tacize başladı. Süleymaniye’de şehre indi. Geçmişte Barzani’yi dindarlığı yönüyle destekleyen aşiretler şimdi Türkiye’yi bekliyor ve destekliyorlar.

 

Azîz Milletim. Gerçek oyun kurucu Rabb’imizdir. Biz Birlik ve Beraberlik içinde olursak Allah oyunlarını başlarına yıkar.

Ecdâdımızın mirası en büyük gücümüzdür.

İman kardeşliğimiz, mazinin beraberliği, atalarımızın fedâkârlığı itibar kaynağımızdır. Bu itibar tüm İslâm Coğrafyasında bizi değerli kılmakta, sözümüzün ağırlığı olmaktadır.

 

Yiğit halkım.

Kürt’ün insanlık tarihinde biricik kardeşi vardır. O da Türk Milleti’dir. Türkiye sınırları dışındaki Kürtler de yine diğer dış Türklerle birlikte yaşar. İşte İran, Suriye, Azerbaycan, Irak, Kırgızistan, Kazakistan vb.

 

Ermenistan’da da Kürt var diyor birileri. Hayır! Kürtçe bilen Ermeniler var. Onların göç hikâyeleri bilin ki dedelerini kestiği, yağmaladıklarını düşündükleri Kürt Aşiretlerinin kötü hikâyelerinden kaynaklanan Kürt’e kin ile dolu. PKK’nın yaptığı katliamlarda da bu Kürt Düşmanlığını görürsünüz.

 

Sincar harekatı’na Irak Hükümeti tepki göstermiş. İran, doğrudan müdâhil olamıyor. Irak Hükümeti’ne baskı yapıyor. Bölge ülkelerine söyleyeceğimiz tek şey var. Türkiye ile huzura kavuşursunuz. Emperyalizmin yaldızlı sözleri sizi aldatmasın. Bakın 120 yıldır birbirinizi vuruyorsunuz. Aklınızı başınıza alın.

 

PKK bölgede, Türkmen yerleşim bölgelerini tâcize başladı. DEAŞ’ta böyle bir emperyalist oyun oynamıştı. Bölgedeki Tüğrkmen ve Kürtler bu oyunlara gelmemeliler, uyanık olmalıdırlar. Kürt ve Türk kardeştir. Emperyalizm ve köpekleri PKK/PYD ve DEAŞ gibi hainler düşmanımız ve kalleştir.  

 

Emperyalizm, Müslüman Türk’e neden düşman?

Çünkü 600 yıldır Avrupalı ve Haçlı barbarlardan tüm Asya’yı Türk Milleti korudu. Bakın Libya için Fransa diyor ki; “Ortadoğu ve Afrika Müslüman halkları’nın Türk Milleti’ne karşı teveccühü bağımlılığa dönüşürse bu bizim için felâketimiz olur.” diyor. Azîz Milletim. Şimdi “Libya’da ne işimiz var?” diyenlerin kime hizmet ettiklerini anladınız mı?

 

Büyük Milletim.

Bunca kötülüğü görünüz.

Şimdi en az % 75 Milli İnsanımız, Türk, Kürt, Laik, dindar, çağdaş, muhafazakâr demeden sandıkta bir araya gelme zamanı.

Cumhur İttifakı’nın Mutâbakat metni hepimize cevap veriyor. Cumhuriyetin kazanımlarından, üniter devlete, demokratik hukuk devletine, İ’lây-ı kelimetullah’tan, 2053 ve 2071 hedeflerine değin.

“Kusur aramak, dedikodu etmek, sosyal medya yalanlarında boğulmak yerine istikrâr ve Milli Birliğimizi nasıl daha da büyütürüz?” bunu düşünelim ve katkı sağlayalım.

 

Doğumlar, fedâkârlıkla geçen hamilelikler yaşanmadan, sancısız ve ağrısız olmaz. Biz kutlu sancılara doğacak güzel geleceğimiz için katlanmalıyız, şikâyet etmemeliyiz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil MERT Arşivi