Hamza Dağ: Artıya geçmeye çok az kaldı!

Hamza Dağ: Artıya geçmeye çok az kaldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, makasın daraldığını, Binali Yıldırım'ın artıya geçmesine çok az kaldığını duyurdu.

İstanbul'da seçim kurulu üyelerinin bir çok sandıkta yaptığı hatalar ve geçersiz oyların yeni sayımında ortaya çıkmaya çıkıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, makasın daraldığını, Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın artıya geçmesine çok az kaldığını duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerine İstanbul ve Ankara’da bir çok ilçeyi kazanan Cumhur İttifakı adaylarının büyükşehirde geride kalması nedeniyle AK Parti il başkanlıkların girişi ile seçim sonuçlarına itiraz edilmişti. İstanbul'da, son gelen bilgilere göre 18 ilçede geçersiz oylar, 4 ilçede ise oyların tamamı sayılıyor.

İtiraz süreci devam ederken sayımları takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kişisel Twitter hesabından önemli bir bilgi paylaştı.

Dağ şu ifadeleri kullandı: "Bayrampaşa’da geçersiz oylar sayılıyor. Ge çersiz sayılan oylardan her sandıkta en az iki tane AK Parti hanesine yazılıyor. Makas daralıyor artıya geçmeye çok az kaldı inşaallah"

YENİ SAYIMDA SON GELEN BİLGİLER

İtiraz ile yeniden sayılan sandıklardan gelen bilgiye göre; Bağcılar’da yapılan itiraz sonucu "kaydırma" olan sandıklarda düzeltmeler sonucu 1304 oy Binali Yıldlrım’a yazılmıştı.

Yine Arnavutköy'de Binali Yıldırım'a 1221 oy yazılırken, bu oyların 676’sının Vatan Partisi adayına, 537’sinin ise Ekrem İmamoğlu’na kaydırıldığı belirlendi.

Beykoz'da ise, kaydırma yapılan ve halen devam eden geçersiz oyların sayımından 3191 oy Binali Yıldırım'ın hanesine yazıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.