Binali Yıldırım'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: Elinde mazbatan var mı?

Binali Yıldırım'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki: Elinde mazbatan var mı?

Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu’nun Anıtkabir’deki Özel Defter’e ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ olarak imza atmasına tepki gösterdi. Yıldırım, ‘Deftere Belediye Başkanı diye yazmak akla ziyandır’ dedi.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Anıtkabir Özel Defteri’ni mazbatasını almadan ‘’İstanbul Belediye Başkanı’ olarak imzalamasını eleştirdi.

Binali Yıldırım, seçimin bitmesine rağmen konuşulmaya devam ettiğini, Anayasa’da maddelerin çok açık olduğunu, seçimlerin yargı gözetim ve denetiminde yapıldığını söyledi.
 

Seçimi yapma ve yaptırma görevinin YSK’ya ait olduğunu hatırlatan Yıldırım, seçim tamamlandıktan sonra tüm şikayetlerin incelenmesi ve karara bağlanma görevinin YSK’ya ait olduğunu, bunun ilk defa olmadığını vurguladı.
 

Birçok ilde şikayet ve değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirten Yıldırım, gözünü kırpmadan çalışan memurların, hakimlerin olduğunu söyledi ve “Artık seçimin sahibi ne Ekrem İmamoğlu ne de Binali Yıldırım’dır” dedi.

‘Mazbata kime verilirse kazanan odur’ diyen Yıldırım, Ekrem İmamoğlu’na seslenerek ‘Sayın İmamoğlu, elinde mazbata var mı?’ diye sordu. Anıtkabir’deki defteri ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ sıfatıyla imzalayan İmmaoğlu’na tepki gösteren Yıldırım, ‘bazı yerlere imza atmanın ne anlamı var? İtiraz süreçleri karara bağlanmadan adım atmak ülkeye ve adayın kendisine zarar verir’ ifadelerini kullandı.
 

İstanbul’u yönetecek kişilerin daha olgun davranması gerektiğini söyleyen Yıldırım, bir sabırsızlık halinin olduğunu belirtti. Binali Yıldırım, “Sanki benim iki katım oy almış da biz oyalamak, zaman kazanmak için pozisyon alıyoruz. Şiddetle kınıyorum” sözleriyle Ekrem İmamoğlu’na tepkisini yineledi.
 

Binali Yıldırım’ın açıklamalarının devamı şu şekilde:
 

“BURAYI VENEZUELA GİBİ GÖSTERMEK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”
 

“Yabancı ülkelerdeki belediye başkanlarına kendini aratmak, Türk milletinin sinirini bozmaktadır. Açık söylüyorum. İç siyasette birbirine rakip olabilir ama burayı Venezuela gibi göstermek kimseye bir şey kazandırmaz. Sokakları hareketlendirme imasından vazgeçin. Ve sürecin sükunutle neticelendirmesini bekleyin.”

“Madem YSK'ya güveniyorsan onun kararını bekle, mazbatasını bekle. Bu aşamadan sonra yapacağın her şey İstanbul'a da kendisine de zarar vermektedir.”

“BU ÜLKEMİZE VE CHP’YE ZARAR VERİR”
 

“Benim önerim budur. Şu aşamada başka yollara baş vurmak rahatsız edicidir. Bunun ülkemize ve CHP'ye zarar verir. Hukuk devleti herkese lazım. Kılıçdaroğlu da anlamsız laflar etmektedir. Bu da yadırganacak bir durum. Yarın iş tamamlandığı zaman ilk tebrik edecek olan da ben olurum. Aynı şeyi de ben kendisinden beklemekteyim.”

“Partimizin tüm yöneticileri hukuk sürecini sağlıklı bir şekilde sürdürmek için her türlü adımlar atacaklardır. Bu süreç sadece AK Partiyi değil CHP'yi de bağlıyor."

“EKREM İMAMOĞLU’NUN YAPTIĞI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL”
 

“Gidip Anıtkabir'i herkes ziyaret edebilir. Ama Anıtkabir'deki deftere Belediye Başkanı diye yazmak anlaşılır bir şey değil. Sabret kardeşim, istersen çık Sultanahmet Meydanı'na çık ben başkanım diye bağır, kim ne diyecek!”

“TRUMP’IN NASIL BAŞKAN OLDUĞU BİLİNİYOR”
 

“Biz YSK'nın bu süreci çok başarılı bir şekilde yönettiğini biliyoruz. Seçim sürecini tenkit edenler şunu söyleyemiyor: Şeffaflık yok, demokratik bir seçim olmadı denilmiyor! Sadece bazı adaylardan yana taraf oluyorlar. Kimse bizim işlerimize burnunu sokmasın! Amerikan sözcüsü bize söz söyleyeceğine Trump'ın başkan olduğu seçimle nasıl başkan olduğunu çok iyi biliyor. Üç eyalette yeniden sayılan oylarla başkan olduğunu unutmayın.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.