Hande Çinkitaş'ın katili öz babası çıktı! Acılı anne isyan etti: Neden?

Hande Çinkitaş'ın katili öz babası çıktı! Acılı anne isyan etti: Neden?

2001 yılında İstanbul'da vahşice katledilen12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın katil zanlıları 19 yıl sonra tutuklandı. Zanlıların öz babası ve üvey annesi olduğu ortaya çıktı. Acılı anne Handan Turgay, “Mahkemede yüz yüze geldiğimde "Neden" diye soracağım...

İstanbul İçerenköy'de 4 Ocak 2001’de öz babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş ile birlikte yaşadığı evde, başına çekiçle vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın dosyası yıllarca faili meçhul kalmış, 19 yılın ardından zamanaşımına uğrayan dosyanın kapanmasına 2 ay kala, geçtiğimiz hafta Hande’nin babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş gözaltına alınmıştı.

Çok sevdiği babası ve babasının eşi tarafından öldürülen Hande Çinkitaş’ın cinayetinde şahıslar ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘altsoydan akrabayı kasten öldürme’ suçlarından tutuklandı. Küçük kız şu an yaşasaydı 31 yaşında olacaktı. Acılı anne Handan Turgay, olanları ve şu andaki ruh halini şöyle özetledi:

 

hande-cinkitas-001.jpg

“Duyduklarıma hâlâ inanamıyorum. Hep uzaktan birileri çıkar dedim, yabancı birileridir diye düşündüm ama bu kadar yakın olacağını hiç tahmin etmedim. Hande biliyordu katillerini. Sırlarla gitti kızım. 3 ay olmuştu onların yanına gideli. Babasını daha yakında tanıyabilmek için gitti. Zaten son zaman dedi ki bana ‘Anneciğim babamı yeteri kadar tanıdım, ikinci dönem yine beraber yaşayacağız’. Maalesef yaşayamadık. Kızım bugün yaşasaydı 31 yaşında olacaktı. Hayat doluydu, neşeliydi. 23 Nisan doğumluydu. Bana hep derdi ki ‘Beni bütün dünya mı kutluyor anne’. Babayı öyle bir seviyordu ki. Asla babası hakkında kötü konuşturmazdı. Aslan gibi kükrerdi bir şey diyene. Bir insan bu kadar babasına âşık olabilir mi? Çok farklı seviyordu. Kızımın günahı neydi, suçu neydi? Baba sevdasına gitti. Kendimi affedemiyorum. Ama babaya güvenmeyeceksin de kime güveneceksin.

Evde onun fotoğraflarının olduğu bir köşesi var. Yakalandıklarını öğrenince sabah kızımın köşesine gittim, konuştum. ‘Anneciğim rahat uyu’ dedim. ‘Adalet yerini buldu bulacak’ dedim. Beni 11.00’da polis aradı olayı öğrendim.

MAHKEMEDE “NEDEN DİYE SORACAĞIM''

Mahkemede onlara tek bir kelime edeceğim. ‘Neden’ diyeceğim. Allah’ım bana o günü göstersin. Mahkemede karşılaştığımda ilk bunu soracağım. Bana ne cevap vereceklerini çok merak ediyorum. Kızımın günahı neydi, suçu neydi? Bu neyin vahşeti, kini. Dosyasının kapanmasına 2 ay kalmıştı. ‘Zamanaşımına uğramadan içinize su serpeceğiz’ dediler ve yaptılar. 19.5 sene sabırla bekledim. Ve sözlerini tuttular. Helal olsun hepsine.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.