Hasta çocuklar artık daha mutlu

Hasta çocuklar artık daha mutlu

“Sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programının ikinci Fark Yaratan’ı kronik hastalıklara sahip çocukların dileklerini gerçekleştirerek onları mutlu eden Leyla’dan Sonra projesi oldu.

Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Sabancı Vakfı’nın desteklediği ‘Fark Yaratanlar’ programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

 

Leyla’dan Sonra, tıp öğrencileri tarafından kronik hastalığı bulunan çocukların hayallerini gerçekleştirmek ve onları mutlu etmek amacıyla 2014 yılında kuruldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören, Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik ve Kübra İlicepınar’ın onkoloji servisinde kanser tedavisi gören 3 yaşındaki Leyla ile tanışması ve Leyla’nın hayalini kurduğu bisiklete kavuşamadan hayatını kaybetmesi derneğin kurulmasına ilham oldu. Derneğe adını veren Leyla‘nın hikayesi kronik hastalığa sahip diğer çocuklar için umut oldu.

 

Hareketin gönüllüsü olan öğrenciler, hastanelerin çocuk servislerini düzenli olarak ziyaret ediyor, bu servislerde tedavi gören çocukların hastane ortamından sıyrılıp daha iyi vakit geçirmeleri için onlarla oyunlar oynuyor ve onların hayallerinin gerçekleşmesine aracı oluyorlar.

 

Türkiye genelinde 45 tıp fakültesinde aktif gönüllüleri bulunan Leyla’dan Sonra, 4 bin 500’e yakın tıp öğrencisi ve binlerce destekçisi ile birlikte tedavi gören çocukların hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyor. Bugüne kadar bisikletten geziye, oyuncaktan enstrümana kadar 3 bin 500 farklı dilek gerçekleştiren ekip, çocukların yüzünde tebessüm oluşturuyor.

 

Siyasetcafe.com

leyla-3.jpg

 

leyla-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.