Hay sizin zihniyetinize! 'Pembe otobüs' için erkekler seferber oldu

Hay sizin zihniyetinize! 'Pembe otobüs' için erkekler seferber oldu

"Kadınlar için pembe otobüs" isteyen erkeklerin başlattığı imza kampanyasına destek verenler de erkekler. Kadınlar ise "Onlar önce kendi zihniyetlerini değiştirsin" diyerek kampanyaya tepki gösterdi.

Bursa, Malatya ve Maraş'ta tepkiyle karşılanan harem-selamlık otobüs uygulaması için Van'da bir grup erkek imza kampanyası başlattı. "Kadınlar için pembe otobüs" isteyen erkeklerin başlattığı imza kampanyasına destek verenler de erkekler. Kadınlar ise "Onlar önce kendi zihniyetlerini değiştirsin" diyerek kampanyaya tepki gösterdi.

 

hurriyet1.png

Van’da "Sivil Dayanışma İnisiyatifi" adı altında bir araya gelen bir grup erkek, başlattıkları imza kampanyası ile “kadınlar için pembe otobüs” talebinde bulundu.

 

pembe1.jpgpembe1.jpg

Ajans Erciş'ten İdris Yılmaz'ın haberine göre OHAL yasağına rağmen, Van’ın yedi ayrı noktasında stant kuran bir grup erkek, “kadınlar için pembe otobüs” talebiyle imza kampanyası başlattı. Kampanyada pembe otobüslerin sadece kadınları taşıması yani toplu ulaşımda harem-selamlık uygulanması istendi.

 

pembe2.jpg

Kadınlar için harem-selamlık isteyenlerden Kadri Elvan, ulaşımın zorluklarını gerekçe göstererek kampanyayı başlattıklarını belirtti. Kampanyaya çoğunlukla erkeklerin destek verdiği ve günde 16 bin imza toplandığı ifade edildi.

KADINLAR DESTEK HİÇ VERMİYOR

 

Van’ın birçok noktasına kurulan stantlarla yürütülen imza kampanyasına çoğunlukla erkeklerin destek vermesi, kadınlarınsa hiç destek vermemesi dikkat çekti.

CİNSİYETÇİ VE POZİTİF AYRIMCILIKTAN KADINLAR RAHATSIZ

Kampanyaya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Vanlı kadınlar, kampanyanın cinsiyetçi ve pozitif ayrımcılığa hizmet ettiğini ifade etti. Erkeklerin "pembe otobüs" talebi yerine zihniyetlerini değiştirmesi gerektiğini ifade eden Zuhal Çakır, "Bu kampanya egemen erkek zihniyetinin kadına yönelik geliştirdiği ve güçlendirmek istediği amaca hizmet ediyor. Kampanya sahipleri neden istismarlara karşı sokaklara çıkmıyor? Daha dün yine bir kadın sokak ortasında darp edildi. Neden bunlar kadına yönelik şiddete karşı imza toplamıyor. Ben onların pembe otobüsüne binmem, istiyorlarsa kendileri binsin” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.