HDP ile anayasa çalışmasını inkar eden Akşener'i zora sokacak görüntüler!

HDP ile anayasa çalışmasını inkar eden Akşener'i zora sokacak görüntüler!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP ile anayasa çalışması yaptıklarını inkar etmişti. Akşener'in inkar ettiği o anayasa çalışmasının gerçekleştirildiğini CHP'li vekil doğruladı.

İYİ Parti'de İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia ettiği için parti disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Özdağ, bir söyleşisinde "2018 genel seçimlerinden önce İYİ  Parti’den iki kişi Akşener’in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP’lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar. Ve bundan benim ancak yerel seçimlerden sonra haberim oldu." demişti.

 

KILIÇDAROĞLU REDDETTİ

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın yeni anayasa çalışması iddiası hakkında “Böyle bir anayasa çalışması yok. Kamuoyunda tartışılıyor, ben de hayretle izliyorum” dedi. Yeni bir anayasanın tek bir partinin ‘mutfağında’ yapılamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Biz bir anayasa konusunda çalışma yapacak olursak, başvuracağım ilk parti İYİ Parti, Sayın Meral Akşener’dir. Onun görüşlerini almak olacaktır” diye konuştu.

 

AKŞENER'DE İNKAR ETTİ

 

Akşener ise konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Ben tek bir şey söyleyeyim, biz HDP ile CHP ile Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Nokta. Genel Başkan olarak tekrar söyleyeyim, hiçbir arkadaşım bilgim içinde ya da dışında, bu kadar geniş söylüyorum... Buna sadece HDP değil, CHP, Saadet Partisi, başka var mıydı hatırlamıyorum isnatların arasında. Bir anayasa çalışması yapmadık ama daha ilginç bir şey vardı dün, AK Parti ile de anayasa çalışması yapıyormuşuz. Yani bir tarafta HDP’yle yapıyoruz, bir tarafta da AK Parti ile yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti ile de oturup bir anayasa çalışması yapmadık.”

 

CHP'Lİ VEKİL KABOĞLU: ÇALIŞMA YAPILDI

 

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun anayasa taslağını HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin birlikte hazırladığını 3 Ekim 2019 tarihinde kamuoyuna açıkladığı ortaya çıktı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ bu iddiayı gündeme getirmesinden sonra kendisine yönelik tepkiler artınca, Twitter'dan Kaboğlu'nun bu çalışmayı doğrulayan açıklamasını paylaştı.

O dönem CNN Türk yayınına bağlanan Kaboğlu'nun "4 parti temsilcileri ve uzmanlarının katılımıyla bir anayasa çalışması yapıldı." dediği görüldü.

 

 

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

 

Oysa aynı Kılıçdaroğlu’nun 21 Haziran 2018’te CHP’ye yakınlığıyla bilinen Tele1 kanalında “Biz daha önceden millet ittifakını oluşturan partilerle bir araya geldik zaten. Bir anayasa değişikliği için neler yapabiliriz diye ilkeler belirlendi ve o komisyonun başkanlığı da sayın İbrahim Kaboğlu yapıyordu” dediği ortaya çıktı.

Programda "Demokratik parlamenter sisteme geçmemizin birince ayağı ve en önemli ayağı bir anayasa değişikliği ya da bir anayasa yapmaktır" diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuşuyor;

 

"Biz daha önceden yani seçimler daha gündemde yokken Millet İttifakı'nı oluşturan partiler olarak bir araya geldik zaten. Bir anayasa değişikliği için neler yapabiliriz diye ilkeler belirlendi ve o komisyonun başkanlığı da sayın Kaboğlu yapıyordu. İbrahim Kaboğlu bir anayasa hukukçusu. Sayın Kaboğlu dört partinin anayasa değişikliğinde ilkeler üzerinde bir anlaşma metni hazırlandı." 

 

Kılıçdaroğlu, 2 Haziran 2018'de de verdiği bir röportajda da “Millet İttifakı olarak çalışma yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Mutabakat metni elimizde” demişti.

 

aba.jpg

 

ÖZDAĞ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

 

İyi Parti milletvekili Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Gerçeklerin ortaya çıkmasını ne yaparsanız yapın engelleyemezsiniz! Videoda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği için bir anlaşma metni hazırlandığını söylüyor." dedi.

 

uuu.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

Akşener'den havuz medyasına tepki! 'Biz medyanın saraya bağlı olduğunu biliyorduk ama'

Akşener'den havuz medyasına tepki! 'Biz medyanın saraya bağlı olduğunu biliyorduk ama'

AKŞENER YALAN SÖYLÜYOR

AKŞENER YALAN SÖYLÜYOR

Akşener'den Özdağ'ın 'HDP iddiasına' yanıt!

Akşener'den Özdağ'ın 'HDP iddiasına' yanıt!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum