İYİ Parti'nin FETÖ ile imtihanı

İYİ Parti'nin FETÖ ile imtihanı

3. kuruluş yıldönümünü kutlayan İYİ Parti’de FETÖ kavgası gündeme damgasını vurdu. Şimdiye kadar FETÖ organizasyonu ile kurulduğu söylenen İYİ Parti artık parti içinden de FETÖ’cu suçlamaları ile karşı karşıya.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli MHP’ye FETÖ’nün Meral Akşener ile operasyon yaptığını söylemesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti.

Bahçeli, yaşanan kongre süreçlerinde amacın MHP’de demokratik kongre yapmak olmadığını, bunun MHP’yi ele geçirme operasyonu olduğunu belirtmişti.

Ancak, Meral Akşener Ülkücülerin iradesini temsil edecek bir kongreden bahsediyor ve MHP’nin başına geçeceğini iddia ederek, ülkücülere bol bol vaatler veriyordu. Bahçeli muhaliflerini kısa zamanda bir araya toplayan Akşener, partiyi ele geçiremeyince İYİ Parti’yi kuruyor ve siyasette yeni bir FETÖ tartışmasını başlatıyordu.

İLK İDDİA KORAY AYDIN’DAN

MHP Lideri Bahçeli, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gibi Koray Aydın da daha ilk günlerde FETÖ’nün Akşener’i desteklediğini söylemişti. Aydın daha sonra İYİ Parti’ye geçiyor ve bir iddiaya göre içeride Bahçeli’nin Truva atı görevini yapıyordu.

İLK AÇIK PARTİ TÜZÜĞÜNDE ORTAYA ÇIKTI

İYİ Parti daha kurulmadan ABD/NATO etkisi tüzüğünde ortaya çıktı. Kuruluş tüzüğünde ABD ve NATO’ya bağlılık, PKK ve FETÖ söylemi olan “eşit yurttaşlık” maddeleri büyük tepki çekince eşit yurttaşlık tüzükten çıkartıldı.

İL BAŞKANI FETÖCÜ’MÜ

Buğra Kavuncu hakkında ilk iddiayı gazeteci ve sitemizin yazarı Celal Eren Çelik dile getirdi. Çelik 2018 yılında yazdığı “ÖZBEKİSTAN’DAN GELEN PRENS: BUĞRA KAVUNCU” başlıklı yazıda, Kavuncu hakkında çok geniş bilgiler paylaşmıştı. Kavuncu’nun FETÖ ile olan ilişkilerini deşifre eden yazı sitemizde “Kim bu kavuncular” başlığı ile yayınlanmış büyük yankı uyandırmıştı.

FETÖ iddiasına Kavuncu önce sessiz kalmış, İl Başkanlığı söz konusu olunca Celal Eren Çelik hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İşte bu gelişmelerden sonra yaşananlar, İYİ Parti-FETÖ ilişkisinin günlerce sorgulanmasını ve İYİ Parti’de iç çatışmanın iyice gün yüzüne çıkmasını sağladı.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN ÇIKIŞI

İYİ Parti İstanbul milletvekili ve partinin kurucularından Ümit Özdağ’ın, Canlı Yayında “İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ’cüdür” çıkışı gündeme bomba gibi düştü.

Bunun üzerine canlı yayına telefonla katılan Buğra Kavuncu, iddiaların iftira olduğunu söylerken, Celal Eren Çelik’i suçladı ve Çelik’i hemen dava ettiğini iddia etti.

 

bugra-001.JPG

 

KAVUNCU’NUN YALANINI ÇELİK ORTAYA ÇIKARDI

Bir partinin milletvekilinin kendi partisinin il başkanı hakkında terör örgütü mensubu olduğunu söylemesi geceye ve siyasete damgasını vurmuştu.

Canlı yayına bu defa Celal Eren Çelik katıldı ve Buğra Kavuncu’nun yalan söylediğini belirterek, “Ben o yazıyı yazdıktan aylar sonra, il başkanlığı gündeme gelince suç duyurusunda bulundular ve ardından uzlaşmaya gitmek istediler, ben istemedim” ifadelerini kullandı.

Hem Özdağ hem Çelik kaynak ve belge göstererek Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia ediyordu.

Bu gelişmelerden sonra Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ülkücüler ile İYİ Parti’yi kuran ve sonra ülkücüleri partiden tasfiye eden Meral Akşener ise FETÖ suçlamaları arasında Genel Başkanlığını yürütmeye çalışıyor.

Kuruluşundan beri FETÖ bağlantısı açıkça dile getirilen İYİ Parti’nin bu sorunu nasıl aşacağı ise henüz bilinmiyor.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum