HDP ve İYİ Parti'nin PKK kavgası "Onların oylarıyla orada oturuyorsunuz"

HDP ve İYİ Parti'nin PKK kavgası "Onların oylarıyla orada oturuyorsunuz"

HDP'li vekil Fatma Kurtulan TBMM Genel Kurulunda söylediği 'HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz.' sözleriyle TBMM'yi karıştırdı.

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin "Ali Kemal Özcan'ın Öcalan ile İmralı'da görüşmesi" ile ilgili grup önerisi ele alındı. Bu sırada İYİ Parti ve HDP arasında tartışma yaşandı.

İYİ Partililerin konuyla ilgili çıkışları üzerine söz alan HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, İYİ Parti'nin, MHP'den oy devşirmeye dönük bir tutum içinde olduğunu ifade etti.

HDP'Lİ VEKİL: HDP VE PKK'YA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLARIN OYLARIYLA O KOLTUKLARDA OTURUYORSUNUZ

"Kürt sorunu gibi önemli bir sorunu böyle terörize, kriminalize eden, HDP'yi farklı şekilde itham eden tutumlarınızdan vazgeçin." diyen Kurtulan, "İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP'yle yaptığınız ittifakta HDP'nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?" diye sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile HDP Grup Başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Fatma Kurtulan arasında karşılıklı sataşmalar yaşandı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, tartışmaların sürmesi üzerine, birleşime ara verdi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.