HDP'de Türk - Kürt kavgası!

HDP'de Türk - Kürt kavgası!

Hasip Kaplan’dan flaş twit: Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, herkes haddini bilecek.

Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, şubattaki kongrede Genel Başkanlık için aday olmayacağını açıklayan Selahattin Demirtaş’ın yerine ‘Bir Türk’ün göz dikmemesi gerektiğini’ söyledi.

HASİP KAPLAN: HERKES HADDİNİ BİLECEK!

Kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kaplan, "HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek..! Kusura bakmayın barajı aşan Kürt halkının oyları üzerinde sörf yapacak hiçbir halkın zamanı yoktur, Başur ve Rojava söz konusu olacaksa,bu işi ruhundan anlatacak liderler zamanı..! Bana bakın her türlü ırkçılar, Kürt halkının yüzde on bir oyunu alan bir partide, Kürt halkının yüzde 12 iradesine saygınız yoksa, benim de binde bir iradenize saygım yok, terbiyenizi takının, yoksa çok daha ağır konuşurum” dedi.

TWITTER’I HACKLENDİ İDDİASI

Sosyal medyada Kaplan'ın Twitter hesabının hack'lendiği iddia edilirken, böyle bir durum olmadığını belirten deneyimli siyasetçi, konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapmak istemediğini söyledi.

kaplan.png

Kaplan’ın tweet’iyle, Demirtaş’ın ardından eş başkanlık adayları arasında adı geçen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’i kastettiği iddia edildi. Bir yıldan uzun süredir Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklaması sonrasında HDP Genel Başkanlığı için adaylar arasında Bilgen’in yanı sıra Sırrı Süreyya Önder ile Osman Baydemir’in isimleri geçmişti. Bilgen ise isteyen herkesin aday olabileceğini belirterek, "Parti içinde büyük bir çekişme, koltuk yarışı gibi değerlendirmeler yapmak HDP'ye büyük bir haksızlık, HDP'yi hiç tanımamaktır” açıklamasında bulunmuştu.

“BİR KÜRT OLARAK...”

Paylaşımlarının ‘ırkçı’ bulunması üzerine kendisine yöneltilen eleştirilere de tepki gösteren Kaplan, "Bir Kürt olarak protesto ediyorum. Kürt halkının eşitliğini, insan haklarını savunan ister Türk, Arap, Ermeni... Kim olursa olsun o partinin liderliğine layık bir karaktere ve yeteneğe sahipse ırkına bakılmadan seçilmesi lazım. Irkçılık bulaşıcıdır”uyarısında bulunan felsefeci yazar Edip Yüksel’e de "Sen çok safsın..! Keşke öyle olsa..!” cevabını verdi.

HASİP KAPLAN SIRRI SÜREYYA’YA “GİTSİN FİLM ÇEKSİN!”

"Sırtımızdaki asalakları ve kamburları dökerek, öz gücümüzle karar vereceğiz”diyen Kaplan’ın eleştirilerinden HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de nasibini aldı. Kaplan, Önder’le ilgili olarak "Sırrı gitsin film çeksin..!” ifadelerini kullandı.

kaplan2.png

HDP’DEN KAPLAN’A KINAMA

HDP’nin twitter sayfasından yapılan açıklamada, Hasip Kaplan’ın açıklamaları “ırkçı” bulunarak, kınandı. HDP’nin açıklaması şöyle:

“Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz.

hdp.png

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.