Batı Trakya için tarihi adım

Batı Trakya için tarihi adım

Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanlığı’nın, Batı Trakya Türk Azınlığı bireylerine evlenme, boşanma ve miras konularında Yunan mahkemeleri ile müftülükler arasında tercih yapmaları hakkı tanıyan yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi.

Oylamada faşist-ırkçı Altn Şafak hariç tüm partiler tasarının lehinde oy verdi. Yunanistan Başbakanlık Bürosundan yapılan yazılı açıklamada da "tarihi bir adım atıldı" ifadelerine yer verildi.

 

Soylu rakam verdi! İşte FETÖ'den tutuklananlar!

 

Yeni yasa ile Türk Azınlık bireyleri evlilik boşanma ve miras konularında isterlerse Yunan mahkemelerine, isterlerse müftülere başvurabilecekler. Bugüne kadar bu konularda sadece müftülükler yetkili idi.

“DOĞRU İSTİKAMETTE BİR ADIM ATILDI”

Hürriyet’e konuşan, iktidardaki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi milletvekili Mustafa Mustafa tasarının değişikliklere uğramadan parlamento genel kurulunda kabul edilmesinden memnuniyetini dile getirdi ve “doğru istikamette bir adım atıldı” dedi.

 

HDP'de Türk - Kürt kavgası!

 

“HÜKÜMET TARİHİ BİR ADIM”

Yunanistan Başbakanlık Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yasal düzenlemenin tüm Yunan vatandaşları için yasalar önünde eşit hak ve sorumlulukları genişleterek derinleştirdiği belirtilerek, “Hükümet bu yasal düzenlemeyi hazırlayarak meclise getirmekle tarihi bir adım attı.” ifadelerine yer verildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.