HDP'den sonra Nurcular da CHP'ye karşı harekete geçti

HDP'den sonra Nurcular da CHP'ye karşı harekete geçti

Kuruluş ilkelerinin aksine yaptığı ittifaklar ile zor günler yaşayan CHP'ye bir talep de Nurcular cemaatinden geldi. Verdiği desteğin karşılığını isteyen Nurcular, CHP'nin Atatürk ilkelerinden vaz geçmesini istiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde bir taraftan oy kaybederken diğer taraftan da yaptığı ittifakların bedelini ödemekle karşı karşıya kalıyor.

Seçimlerde PKK'nin siyasi temsilcisi HDP ile ittifak yapan CHP'nin diyet ödemesi gerektiğini belirten HDP yöneticilerinin konuşmaları günlerce gündemde kalmıştı.

Özellikle "Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını bizim sayemizde kazandınız" diyerek karşılık bekleyen HDP yöneticileri ve PKK/Kandil sözcülerinin konuşmaları basına yansımış ve CHP'nin HDP ile olan işbirliği açığa çıkmıştı.

NURCULAR DEVREDE

Seçimlerde Süleymancılar ve Nurcular da Millet ittifakı ile beraber hareket etmiş ve cemaatlerine oy vermeleri için talimat vermişlerdi.

NURCULAR DİYET İSTİYOR

Bu desteklerinin karşılığında CHP'nin temel ilkelerini sorgulamaya başlayan Cemaatler ve HDP/PKK'lar CHP'den diyet istemeye devam ediyor.

"KEMALİZM'DEN VAZ GEÇİN"

Nurcuların yayın organı olan Yeni Asya gazetesi yazarlarından İbrahim Ersoylu, “Ülkemiz, Kemalizm’in kayıtlarından kurtulup birinci sınıf bir demokrasiye geçmedikçe rahat yüzü görmeyeceği, medenî, müreffeh bir seviyeye yükselmeyeceği açıktır. Bu iş için Cumhuriyet Halk Partisi’nin desteği çok önemlidir” diyerek açıkca CHP'nin Atatürk ilkelerinden vaz geçmesini istiyor.

Ersoylu yazısında Kemalizmden vazgeçme çağrısı yaparak şunları ifade ediyor:

“Nitekim eski CHP antidemokratik baskıcı uygulamalardan yana olup, dine irtica, dindarlara mürteci gözü ile bakıp manevî değerlere saldırgan bir yaklaşım sergilerken, şimdiki ise–içinde marjinal kalan bir grup dışında–demokrasiyi müdafaa eden, manevî değerlerle barışık olumlu bir yaklaşım göstermektedir” 

"KEMALİZMDE AYRILARAK GERÇEK DEMOKRAT OLMAK"

Ersoylu'nun "son söz" olarak yazdığı cümleler ise dikkat çekici: "Hür, medenî ülkelerdeki sosyal demokrat partiler gibi, CHP’nin de Kemalizm’den arınarak gerçek demokrat bir anlayış ve yapıya kavuşması hem onun, hem Türkiye’nin menfaatinedir."

 

 

kandil.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum