HDP'li Başkan Papazla yumurta tokuşturdu! 

HDP'li Başkan Papazla yumurta tokuşturdu! 

Hristiyanların Paskalya Bayramı’na HDP’liler yoğun ilgi gösterdi. Kilise papazı Akyüz, geleneklere uyarak misafiri olduğu HDP'li Başkan Ahmet Türk ile boyalı yumurta tokuşturdu.

Mardin’deki Kırklar Kilisesi’nde kutlanan Paskalya Bayramı’na HDP’liler yoğun ilgi gösterdi. HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, "Süryani halkının heyecanına ortak olarak, paskalyanın tüm Hıristiyan alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ü kiliseden Metropolit Samuel Aktaş karşıladı.

KUTLAMAYA ÇOK SAYIDA HDP'Lİ KATILDI 

Mardinli Hristiyanlar Paskalya Bayramı’nı Süryani Kırklar Kadim Kilisesi’nde kutladı. Kutlamaya HDP Mardin Milletvekili Mithat Sincar, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk, Figen Altındağ ve HDP il yöneticilerinden kalabalık bir heyet de katıldı.

PAPAZ HDP'Lİ BAŞKAN TÜRK İLE YUMURTA TOKUŞTURDU

Kilisenin papazı Gabriel Akyüz kalabalık HDP heyetini kapıda karşılayarak bayramın kutlandığı geniş avluya geçirdi. Akyüz, geleneklere uyarak misafirleri olduğu HDP'li Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ile boyalı yumurta tokuşturdu. 

hdppapazbayram.jpg

HDP'LİLER HRİSTİYANLARIN BAYRAMINI KUTLADI

HDP il yöneticileri “Hristiyan toplumunu inanç, birlik ve beraberlik duyguları ile bir araya getiren Paskalya Bayramı’nı kutlar, tüm Hristiyan vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileriz” mesajı ile, Ahmet Türk de “Mardin Kırklar Kilisesi’nde Paskalya Bayramı kutlamalarına katıldık. Süryani halkının heyecanına ortak olarak, paskalyanın tüm Hıristiyan alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim” diyerek ayrıca Hristiyanların Paskalya Bayramını kutladılar. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.