HDP’li belediye, tiyatrocu Handan Ekici’yi yol bakım ve alt yapı biriminde görevlendirdi

HDP’li belediye, tiyatrocu Handan Ekici’yi yol bakım ve alt yapı biriminde görevlendirdi

Ödüllü tiyatrocu Handan Ekici, HDP’li belediyenin göreve gelmesinin ardından mesleğiyle alakalı olmayan Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Başkanlığı’nda görevlendirildi. Bu skandal karar ise büyük tepki gördü.

İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Cumali Atilla döneminde, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na atanan Handan Ekici, HDP’li belediye başkanının göreve gelmesinin ardından Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı emrine verildi.

HDP’nin skandal bir kararla tiyatrocu Handan Ekici’yi bu göreve getirmesi büyük tepki çekti.

Tiyatro ve sinema dallarında çok sayıda ödülü olan Handan Ekici’nin görevine iade edilmesi için sosyal medyada ‘oyuncununyerisahnedir’ etiketiyle kampanya düzenlendi.

handan-ekici-kimdir.jpg

HANDAN EKİCİ KİMDİR?

Dicle Üniversitesi Fransız Dili Bölümü’nden mezun olan Handan Ekici, 1990 yılında Diyarbakır Şehir Tiyatrosunda oyuncu olarak çalışmaya başladı.

Yönetmenlik, oyunculuk ve tiyatro eğitmenliği de yapan Ekici, drama ve tiyatro pedagojisi, çocuk tiyatrosu üzerine eğitim aldı.

Handan Ekici, ‘Tiyatro Doğu’dan Yükseliyor’ mottosu ile Diyarbakır’da tiyatro sanatına yaptığı katkılar nedeniyle 2018 yılında Tiyatro Gazetesi’nin organize ettiği 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri seçici kurulu tarafından ‘Barış Emek Ödülü’nü almaya hak kazanmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.