HDP’li Bilgen’den skandal Afrin açıklaması

HDP’li Bilgen’den skandal Afrin açıklaması

Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü Ayhan Bilgen olası bir Afrin operasyonunu çılgınlık olarak yorumladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın mensuplarıyla sohbet eden Ayhan Bilgen, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

HDP Milletvekili Ayhan Bilgen Afrin'e operasyon iddialarına ilişkin konuştu ve "Suriye'de bundan sonra tekrar eskiye dönecek olan tek şey Süleyman Şah Türbesi. Onun dışında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Suriye'de halkın kendi geleceğiyle ilgili kararları verebileceği bir yönetim modeli içinde herkesin temsil edileceği bir yapı kurulması gerektiğini söyleyen Ayhan Bilgen, "Bu dünyanın her yerinde çatışmalı süreçten, iç savaştan çıkışın temel formülüdür. Bu olursa hem toprak bütünlüğü hem demokratikleşme sağlanır. Yoksa toprak bütünlüğü sandığınız şey aslında eski tek tipleştirici Baas rejimi olur" diye konuştu.

AFRİN OPERASYONU ÇILGINLIK OLUR

Afrin'e operasyonun bir macera, çılgınlık olacağını ifade eden Ayhan Bilgen, şöyle devam etti:

"Bir deneme yapılabilir ama şunu çok net söyleyebiliriz; bunlar başka sonuçlar doğurur. Sıcak çatışmaya taraf olmak, bir kara gücü sokmaya kalkmak sadece Suriye'nin geleceğine dair dengeleri altüst etmez, Türkiye iç politikasını da altüst eder. Daha açık tarif edersek; Türkiye'yi yeniden bir darbe pratiğinin içerisine sokar. Eğer birileri bunu Erdoğan'a telkin ediyorlarsa ‘mutlaka girmen gerekiyor. Türkiye'nin güvenliği bunu gerektiriyor' diyorlarsa Erdoğan şundan emin olsun ki 15 Temmuz'un bir benzerini başka bir çevre kendisi için hazırlıyordur. Afrin de sadece bunun önünde uzatılmış havuç olabilir. Başka hiçbir rol oynamaz."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.