HDP'liler mecliste kürsüyü işgal etti!

HDP'liler mecliste kürsüyü işgal etti!

Yerel seçimde 'demokratik' adı altında HDP ile işbirliğinin sonuçlarıyla övünen CHP ve İYİ Parti, gizli ittifak partisinin Apo adına yaptığı eylemde sessiz kaldı. 

Bebek katili PKK terör örgütü elebaşısı Apo'nun isteklerinin yerine getirilmesi için sözde tecrit iddiaları ile açlık grevlerine dair önergeleri reddedilen HDP milletvekilleri Başaran ve Taşdemir, TBMM Genel Kurul’da kürsüyü işgal etti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da PKK'nın siyasi uzantısı HDP’nin bebek katili terörist başı Ağo'nun kaldığı İmralı cezaevinde sözde tecrit iddiaları nedeniyle açlık grevlerine dair önergesi görüşüldü. 

Önergeye HDP'nin yerel seçimlerde işbirlikçisi CHP ve İYİ Parti'de desteklemedi ve oy çokluğu ile reddedildi. Önergenin reddedilmesinin hemen ardından kürsüye gelen HDP Milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Ayşe Acar Başaran, “Bu ötelenecek bir durum değil” diyerek, önergenin reddedilmesine tepki gösterdi.  

Eylem üzerine Meclis Başkanvekili Levent Gök oturuma 10 dakika ara verdi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin milletvekili Ali Kenanoğlu, eylemi sosyal medya hesabından görüntülü olarak paylaştı. HDP'liler bür süre sonra kürsüden ayrılarak eylemlerine son verdi. 

CHP VE İYİ PARTİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞU HDP'YE NEDEN DESTEK OLMUYOR?

Bunun üzerine bir çok HDP'li partisinin bebek katili Apo için veilen önergeye yerel seçimde işbirliği yaptıkları CHP ve İYİ Parti'ye tepki gösterdi. Öte yandan HDP, işbirliği yaptığı iki partinin de naşta Apo olmak üzere partisinin isteklerine destek çıkmayan CHP ve İYİ Parti'ye İstanbul seçimlerinde tavır koyacakları iddia edildi. 

HDP İSTANBUL SEÇİMLERİNDE NE YAPACAK?

Yerel seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'den hem Apo hem de Selahhatin Demirtaş için gerekli destek gelmedi. Bunun üzerine terör suçundan cezaevinde olan HDP'li Selahattin Demirtaş, beklenen desteği görmemeleri halinde İstanbul seçimlerinin karar aşamasından 10 gün önce sert uyarılarda bulunmuştu. Demirtaş İstanbul seçimlerinin yenilenmesi halinde HDP'nin CHP VE İYİ Parti adayına desteğin garanti olmadığını söyledi. 

Yine HDP'li Sezai Temelli'de İstanbul seçimlerinin kazanılması için bir kaç gün önce yaptığı açıklamada Apo için açlık grevinde olanların yanında olmalarını istedi. Yine HDP Genel Merkezi İstanbul seçimleri kararını bir hafta içinde açıklayacaklarını bildirmişti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.