HDP’nin CHP-İYİ Parti ile ittifak değerlendirmesi: Daha fazla ete kemiğe bürünmeliyiz

HDP’nin CHP-İYİ Parti ile ittifak değerlendirmesi: Daha fazla ete kemiğe bürünmeliyiz

Pervin Buldan, CHP-İYİ Parti ile yaptıkları ittifak ile ilgili, “Bu kazanımın önümüzdeki günlerde, önümüzdeki aylarda, önümüzdeki yıllarda da daha fazla ete kemiğe bürünmesi, güçlenerek çoğalarak sürmesinin önemini ifade etmek isterim” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, partilerinin Diyarbakır İl Binası’nda açıklama yaptı. HDP’li eş genel başkanlar yerel seçimlerde CHP-İYİ Parti ile yaptıkları ittifakta başarı sağladıklarını ve bu işbirliğinin gelecek yıllarda ete kemiğe daha çok bürüneceği vurgulandı.

“MANSUR YAVAŞ DA BİLECEK Kİ SEÇİLMİŞSE HDP OYLARIYLA”

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eş genel başkanı Sezai Temelli, seçim öncesi CHP’nin Ankara ve İstanbul adaylarına karşı, "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz" demişti.  

“İTTİFAK DEMOKRASİ VE BARIŞ YOLUNU AÇACAK”

Özellikle Ankara ve İstanbul’da İYİ Parti ile birlikte VHP adayını seçtireSeçim sonuçlarını değerlendiren HDP’li Temelli, “31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğumuz strateji büyük bir başarı ortaya koymuştur. Türkiye’de siyaset kulvarı değişmiştir. İktidarın, AKP-MHP blokunun dayattığı otoriter rejimin devam edemeyeceği seçim sonuçları ile ortaya çıkmıştır. Bu büyük başarı Türkiye’de tıkanmış olan demokrasi ve barış yolunu açacaktır. Ortaya çıkan başarıda burada yaptığımız ittifakın payı büyüktür, çok büyük katkısı olmuştur” dedi. 

CHP-İYİ PARTİ İLE İTTİFAKTA BÜYÜK BİR KAZANIM SAĞLADIK

HDP’li Pervin Buldan’da CHP-İYİ Parti ile yaptıkları ittifakla büyük bir kazanım sağladıklarını vurgulayarak, söyle konuştu; “Bu kampanya sürecinde ittifak gerçekleştirdiğimiz siyasi partilerin büyük bir emeği, çabası oldu. Bizim yaptığımız güç birliği ve ittifakın Türkiye’deki seçim sonuçlarına nasıl yansıdığını ve stratejimizin Türkiye’nin kaderini nasıl değiştirdiğini gördük. Dolayısıyla Türkiye’de Kürtlerin ve HDP’nin stratejik anlamda başlattığı ittifakın büyük bir kazanım elde ettiğini belirtmek istiyorum.”

“BU İTTİFAK ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DAHA FAZLA ETE KEMİĞE BÜRÜNECEK”

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eş genel başkanı Pervin Buldan, CHP-İYİ Parti ile yaptıkları ittifakın gelecek yıllarda daha fazla ete kemiğe bürüneceğini belirterek, “Bu kazanımın önümüzdeki günlerde, önümüzdeki aylarda, önümüzdeki yıllarda da daha fazla ete kemiğe bürünmesi, güçlenerek çoğalarak sürmesinin önemini ifade etmek isterim. Biz bugün belki belediyeleri teknik olarak kazandık ama bunun altındaki tarihsel kazanım daha da önemlidir. Bu ittifakın önümüzdeki yüz yıllara nasıl sirayet edeceğini görmek gerekir” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.