Ekrem İmamoğlu: "Hizmet etmeye hemen başlayacağız"

Ekrem İmamoğlu: "Hizmet etmeye hemen başlayacağız"

17 gün süren tartışmanın ardından Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. İmamoğlu, görev devir teslimi için İstanbul Saraçhane’de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geldi.

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu görev devir teslimi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geldi. Binaya giriş yapan Ekrem İmamoğlu’nu çok sayıda destekçisi karşıladı. 

Burada konuşma yapan Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşerilerim adına bu mazbatayı almanın gururunu yaşıyorum.

Bu güzel kentin belediyesinin makamları bir gruba ya da partiye değil, 16 milyon insana hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır.

Haktan hukuktan asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancımızdan asla vazgçemedik. Çok net ifade ediyorum, bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle oluşturduğu birlik beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. 

16 milyon insanın da hakkını yedirtmeyiz dedik bundan da asla vazgeçmedik. Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz ve hizmet etmeye hemen başlayacağız. İBB’nin tüm alanları şeffaf bir şekilde halkına açılmıştır. 

Şu an itibariyle devam eden süreçler var bunun farkındayız. Elbette ki şehrimizde yaşayan insanlar için huzuru için, bir an önce konuyla ilgili net kararların da alınmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışmalarında bertaraf edilmesi için tüm gerekli adımların atılmasını bekliyorum. Bu şehre emeği geçen herkese minnet ve şükran duygularımı belirtmek istiyorum.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, teşekkür ediyorum.”

ekrem-imamoglu-002.jpg

Konuşmanın ardından Ekrem İmamoğlu, görev devir teslimini gerçekleştirmek üzere mevcut Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanına çıktı.

İMAMOĞLU GÖREVİ DEVRALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görevi, Mevlüt Uysal'dan devraldı. 

ekrem-imamoglu-gorevi-devraldi.jpg

"KİMSENİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİM"

Görevi devralan Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediye binası önünde bulunan alanda konuşma yaptı.

ekrem-imamoglu-belediye-onu.jpg

İşte Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı konuşmadan öne çıkanlar:

“Cumhuriyet’ten ve Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedim, kimsenin de hakkını yedirmeyeceğim.

Küskünlükleri bir kenara bırakın ve bu şehrin insanlarını kucaklayan bir anlayışa hep birlikte sahip olalım.

Kişilere, gruplara hizmeti reddediyoruz, biz inşalara hizmet etmeye geldik. Çocuklarımızın da huzurunda söz veriyorum, bu şehrin çocukları benim çocuklarım. Eşimin huzurunda söz veriyorum, bu şehir kadın dostu bir şehir olacak.

Oy versin vermesin ben sizlerin belediye başkanıyım. Ben bu şehrin her insanının yol arkadaşlığına talibim. 

Değerli hemşerilerim, ben de sizden söz istiyorum. Bir gün hata yapabilirim, ayağım tökezleyip de yere düşebilirim, benim elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız?

17 günlük süreçte, oy torbalarının başında bekleyen herkese teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum, Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. İttifakımız olan ve her zaman dimdik duran Meral Akşener ve İYİ Parti’ye teşekkür ediyorum.

Sizleri boş meselelerle meşgul etmeyeceğiz. Her birinizin emeğine, birikimine, tecrübesine mutlaka ihtiyacımız var. Size katılımcılık vaat ediyorum. Size şeffaflık vaat ediyorum, size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum.

Evlerinize giderken her gördüğünüz kişiye deyin ki, “İstanbul’a yeni bir başlangıç geldi.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.