Hedefte Erdoğan var: Zarrab’dan bomba ötüş!

Hedefte Erdoğan var: Zarrab’dan bomba ötüş!

Sanıklıktan tanıklığa evrilen Reza Zarrab’ın ifadeleri Türkiye’nin gündemini sarsmaya devam ediyor. İşte herkesin gözünden kaçırdığı ayrıntı...

HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR

16 Ekim tarihli “gizli” iddianamede suçlarını itiraf eden ve 7. Suç olarak “federal cezaevinde rüşvet vermek” de eklenen Reza Zarrab, tüm suçlarını kabul ederek Mahkeme huzuruna çıktı. Kamuoyuna açılan belgelerde Zarrab, 26 Ekim 2017’de gerçekleşen kapalı duruşmada suçlarını kabul etmiş ve imza altına almış. Aynı duruşmada Reza Zarrab federal cezaevinde bir gardiyana rüşvet vererek içeri cep telefonu ve alkol aldığı da tespit edilmiş. Yani Reza Zarrab orada da huyundan vazgeçmemiş.

ZARRAB’DAN BOMBA ÖTÜŞ

Kamuoyuna açık jürili ilk mahkemede Reza Zarrab’ın ifadelerinde çok önemli bir ayrıntı da gözden kaçmışa benziyor. Zarrab sabah oturumunda “Beni Türkiye’deki ABD’li tutuklularla değiş tokuş etsinler diye avukat tuttum” demişti.

Zarrab’ın ismini vermediği o avukatlardan birisi Rudy Giuliani... Giuliani’yi Türkiye yakından tanıyor. Hani şu Ankara’ya kadar gelip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen kişi.

HEDEF TÜRKİYE

Bugün Türkiye, Zarrab üzerinden büyük baskı altına alınmış durumda. 15 Temmuz darbe girişiminden istediği sonucu alamayanlar taktik ve yöntem değiştirmişler.

Türkiye ve İran arasında ambargo döneminde gerçekleşen işlemler üzerinden Erdoğan ve AK Parti iktidarı ya kontrol altına alınacak, ya da kontrol altına alınamazsa kamuoyunda oluşturulacak kaosun etkisiyle düşürülmek istenecek.

ABD VE BATI DURMAYACAK

Zarrab üzerinden gerçekleşen Dünya’nın en büyük rüşvet ve kara para aklama davasının arkasının da gelmesi bekleniyor. Siyasi kulislerde Zarrab davasının bir başlangıç olduğu konuşuluyor. Erdoğan ve AK Parti iktidarını sarsmak için Dünya’nın en büyük casusluk davasının geleceği ve bunu da Dünya’nın en büyük terör davasının takip edileceği ifade ediliyor. Erdoğan ve AK Parti üzerinden Türkiye’ye yönelik başlatılan zayıflatma operasyonlarının nerede duracağı bilinmiyor. Kulislerde, bu iş vatana ihanete kadar gidebilir deniliyor.

 

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.