Hem yalanlama hem suç duyurusu

Hem yalanlama hem suç duyurusu

Bayan muhabirden tepki: Ailevi şerefimi hiçe saydın

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akşam Gazetesi Haber Koordinatörü Murat Kelkitlioğlu'nun Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili "Savcı alarm verdi, TIR casusları kaçtı" başlıklı haberini sert bir dille yalanladı. Soruşturmayla alakası olmadığı halde suçlanan Savcı Yıldırım Bayyurt da, iftira suçu ilendiğinden yakındı. Savcı, Kelkitlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Söz konusu haberde, TMK bir Savcısı'nın soruşturma için yapılacak operasyonu iki gün önce bir gazeteciyle paylaştığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili daha önce haber yapan ve suçlanan gazeteci de suç duyurusunda bulundu.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dün haberi yalanladı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'dan gelen yazılı talimatın geciktirildiği yönündeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan talimat gereğince, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Merkez Komutanlığı yetkilileri ile gerekli yazışmalar yapılmış olup, belirtilen şüphelilerin gecikmeksizin Adana Cumhuriyet Başsavcılığına götürülmesi sağlanmıştır." denildi. Akşam gazetesinin haberinde geçen talimat soruşturmasında görev aldığı belirtilen savcı Yıldırım Bayyurt'un soruşturmayla alakası olmadığı belirtildi.

 

Bayan muhabir: Ailevi şerefimi hiçe saydı

 

Haberde adı geçen ve savcıyla arasının çok iyi olduğu, savcısının odasında haberleri yazdığı şeklinde ifadelere muhatap kalan T24 muhabiri Arzu Yıldız da bu iddİalara yönelik olarak suç duyurusunda bulundu. Yıldız, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu hakkında hakaret, iftira ve hedef gösterme iddiasıyla yaptığı suç duyurusunda, "Bir adliye muhabirinin adliyede görev yapan savcılarla görüşmesi haberde anormal bir durum gibi lanse edilmiştir. Evli ve bir çocuk sahibi olan şahsımın ailevi şerefi de hiçe sayılmıştır." ifadelerine yer verdi. Yıldız ayrıca, haberde adı geçen savcı Yıldırım Bayyurt'un müdahil olmadığı dosyayı engellenmesinin mümkün olmadığına değindi. dilekçede, "Bu da, hukuku bilen herkesin malumudur. Adana'nın verdiği talimat 'Talimat savcısı' Mustafa Başer tarafından uygulanır, talimatla ilgili kararı verecek merci de Özgürlük Hâkimliğidir. Dolayısıyla engelleme ve bilgilendirme de söz konusu değildir." denildi.

Savcı da suç duyurusunda bulundu

 

Ayrıca haberde ismi geçen TMK 10. ike görevli Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt da, Kelkitlioğlu'nun haberini haberi yalanladı. Hakaret ve iftira suçu işlediği gerekçesiyle Murat Kelkitlioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Bayyurt dilekçesinde, "Akşam Gazetesinde şahsıma yönelik olarak benim görevli olmadığım ve bilgimin de olmadığı bir soruşturmada soruşturmanın gereğini yapmadığım ve sürüncemede bıraktığım, ayrıca bir basın mensubuna bilgi vererek soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağladığım şeklinde görevimi kötüye kullandığım iddia edilmiş ve görevimden dolayı hakaret ve iftira suçu işlenmiştir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.