Hilal Kaplan veya bir 'troliçe'nin müthiş değişimi

Hilal Kaplan veya bir 'troliçe'nin müthiş değişimi

Taraf'tan Yeni Şafak'a geçen Hilal Kaplan'ın nasıl bir değişim yaşadığını, Kaplan'ın yazılarını derleyerek tespit etti. Taraf'tayken, AK Parti yerine "AKP" ifadesi kullanan Hilal Kaplan'ın yeni yerine geçer geçmez bu alışkanlığı bıraktığını gözlemleyen Yı

Vahdet Gazetesi yazarı, Hilal Kaplan'ın değişimini yazdı. Kaplan'ın yazılarını derleyen Kerime Yıldız, Kaplan'ın 'ajan' benzetmesi yaptığı Arınç'a bir zamanlar övgüler dizdiğini yazdı.

 
 
Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren açıklamalarından sonra Sabah yazarı Hilal Kaplan Arınç'a "Manisalı Lawrence" dedi. 
 
Vahdet Gazetesi yazarı Kerime Yıldız, Kaplan'ın yazısından sonra kişisel tarihine giriş yaptı. Meğer Hilal Kaplan geçmişte Fethullah Gülen'e şiir bile yazmış.
 
"Sosyeteye sunulan kız" benzetmesiyle Hilal Kaplan'ın Taraf ekibi tarafından parlatılış hikayesini anlatan Yıldız, bir anlamda "Lawrence" üzerinden ajan benzetmesini ona karşı yaptı.
 
Hilal Kaplan'ın Taraf'taki yazılarını tarayan Yıldız'ın çarpıcı bir tespiti var. Kaplan, Taraf'tayken hep "AKP" kısaltmasını kullanıyormuş. Yenişafak'a geçtiği an AKP, AK Parti oluvermiş.
 
Kaplan'ın 5 Mayıs 2010'da yazdığı "Gülen"li şiir ise tam ibretlik.
 
“Dağlarına bahar gelmiş memleketimin
Gülen de görse bu güneşi, Ahmet Âbi de Nâzım da
Hrant Âbi de salınsa dağlarında özgürce,
Rakel ve Gülten Abla artık huzur bulsa”
 
Şimdilerde Ahmet Altan'a demediğini bırakmayan Hilal Kaplan, o zamanlar Altan için "Türkiye'nin Emile Zola'sı" diyormuş.
 
Tabi Hilal Kaplan'ın arşivinde Arınç'la ilgili Taraf'ta yazdıkları da var. O zamanlar pek anti AKP olan Kaplan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne yönelik protesto yapan gençlere polis şiddeti uygulanmasına sert tepki göstermiş ve Hükümet'i eleştirirken Arınç'ın bu konudaki insani tavrını "Muhterem Arınç" diye öve öve bitirememiş.
 
Gazete değiştirince "Muhterem" yerine "Lawrence" diyen Hilal Kaplan'ı finalde şu sözlerle vurmuş Kerime Yıldız:
 
"Yavaş be kızım! Bi dur, bi nefes al! Nefes al ve geçmişte neler yazdığını bi hatırla. Ha, 'Bana ne geçmişten. Ben işimi yürütmeye bakarım.' diyorsan o başka tabi. Ne diyeyim, helâl olsun Hilâl kızım! Tam bir entel(!) duruşu. Özellikle, 'Siyâsî cenâzelerle uğraşmıyoruz.' cümlesi, entelliğin zirvesi olmuş. 'Gelen ağam, giden paşam', bu kadar mı entelce anlatılır?....
 
 
Acaba, Bülent Arınç’ın 'troliçeler' dediği yazarlar, beş para almadan, iktidârı savunurlar mı?"
 
siyasetcafe.com
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.