Hilal Kaplan'dan PKK'ya dolaylı destek!

Hilal Kaplan'dan PKK'ya dolaylı destek!

Yandaş Medya AKİT ile En Yandaş Medya, SABAH Gazetesi Yazrı Hilal Kaplan bir birine girdi. Artık bir birlerini yeme devri başladı.İşte O Haber. Virgülüne bile dokunmadan yayınlıyoruz

Bugüne kadar terör örgütü PKK'ya yönelik elle tutulur bir eleştiride bulunmayan ve farklı tartışmalara konu olan 'ezik'açıklamalarıyla bilinen Gazeteci Hilal Kaplan, Akit'in bugünkü sürmanşetini eleştireyim derken dolaylı yoldan PKK'yı savundu.

Bilindiği gibi; Amerikan menşeili haber kanalı CNN'de, "PKK terör örgütü değildir" açıklamasında bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, dün PKK'lı teröristlerce ölüdürülmüştü. Gazetemiz Akit ise bu olayı, "Al sana terör"başlığıyla sürmanşetine taşımış ve bu cesur tavır kamuoyundan yoğun destek görmüştü.


 

Hükümete yakın Sabah gazetesinde köşe tutturulan Hilal Kaplan ise, twitter hesabından sürmanşetimizi eleştirmeye çalışırken, "PKK terör örgütü değildir" diyen adam üzerinden dolaylı olarak PKK'yı destekledi.

ŞEHİT ASKERLERİMİZ İÇİN DE UTANDIN MI HİLAL?

Kaplan'a kendi takipçilerinden de büyük tepki geldi.

UnionLords isimli takipçisi Kaplan'ı, "CNN'de o beyanatı tehditle demeye mecbur kalmadıysa, 'su testisi su yolunda kırılmıştır' ve Manşet yerindedir" şeklinde eleştirip olayın aslını deklare ederken; Onur Mercan isimli takipçi, "Bu adamın övdüğü PKK tarafından şehit edilen askerlerimiz için de utandınız mı?" ifadeleriyle, Ekrem Tutuş ise, "Niye utanç verici, Elçi'ye üzüldüğünüz kadar, iki polise üzülmedin galiba; sizi de yorumcu gazeteci diye dinliyoruz.." diyerek Kaplan'ın iki yüzlülüğünü ve PKK'ya yönelik müşfik tutumunu yüzüne vurdu.

Mustafa Aydın isimli twitter kullanıcısı, "Niye utanıyorsun açıklar mısın? Fazla değil; biraz dik durun! Bu terör değil de ne?" ifadeleriyle Kaplan'ı yerin dibine sokarken, Harun Yalçınkaya ise, "Asıl utanç verici olan bir baro başkanının 'PKK terör örgütü değildir' demesi" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

AK PARTİ TABANI RAHATSIZ!

Kamuoyundan ve AK Parti tabanından destek görmeyen açıklama ve tavırlarıyla bilinen Hilal Kaplan'ın, AK Parti içindeki birileri tarafından hala destekleniyor olması ve hükümete yakın Sabah gazetesinde köşe yazmaya devam edebilmesi akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Kaplan'a twitter üzerinden gelen tepkilerden bazıları ise şöyle;

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.