Hıncal Uluç: Kütüphanede Nutuk,salonda Kuran vardı

Hıncal Uluç: Kütüphanede Nutuk,salonda Kuran vardı

Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda 'Sol dünya görüşüne sahip ve inançlı bir insanım' açıklaması yapan müzisyen Timur Selçuk'un sözleri çok tartışılmıştı.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde, 'İki Mustafa!.. İki kitap' ve 'İki ile Bir' olmak!' başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Müzisyen Timur Selçuk, geçen günlerde, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a bir röportaj vermişti. Timur Selçuk'un röportajda, "Sol dünya görüşüne sahip ve inançlı bir insanım. Ben yalnız Allah'a secde ederim. Ve namazda hep 'Allah'ım bana sahip çık, yanlışlarımı ve eksiklerimi göster' diye dua ediyorum" şeklindeki sözleri sosyal medyada çokça tartışılmıştı.

Selçuk ayrıca, "İki Mustafa'yı doğru kavrarsak bu topraklarda hiç çatışma yaşanmaz" derken, Hz. Muhammed'in ve Atatürk'ün iyi kavranması gerektiğini ifade etmişti.

"Bu ülkede Timur'u en iyi tanıyan gazetecilerden biri olarak yazıyorum" diyen Uluç, Timur Selçuk'un sözlerinin dikkatle okunması gerektiğini belirtti.

Yazısında dedesinden de bahseden Uluç, "Ben, bu ülkenin gelmiş geçmiş en önemli din alimlerinden, dedem Kilis Müftüsü Muharrem Efendi'nin evinde büyüdüm. Özellikle Suudi Arabistan'dan gelen ve Kuran'daki çeşitli ayetlerin tefsirini isteyen heyetler, evimizden eksik olmazdı. Öyle alimdi Muharrem Efendi" derken, "Dedem, din alimi olduğu kadar Atatürkçüydü. Evlatlarının hepsini Atatürkçü olarak yetiştirdi. Ölesiye Atatürkçü ama, evinin kütüphanesinde Nutuk, salon duvarında Kuran asılı, çok iyi Müslüman babamı anlatmama gerek yok zaten" diye ifade etti.

Uluç ayrıca, "İşte o dedemden ve o babamdan öğrenerek büyüdüm ben de iki Mustafa'yı ve iki Kitabı" diye belirtti.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.