Hıncal Uluç'tan Yılmaz Özdil'e tepki

Hıncal Uluç'tan Yılmaz Özdil'e tepki

Hıncal Uluç bugünkü 'Bir şeyi de beğenin ne olur beyler' başlıklı köşe yazısında Yılmaz Özdil'in Çamlıca Kulesi'yle alay etmesini eleştirdi.

"Bir şeyi de milletin içine sindirin!. Bu milletin mutlu olmaya hiç mi hakkı yok" diyen Uluç, Çamlıca Kulesi'ni Eyfel Kulesi'ne benzetti. Eyfel Kulesi'nin de ilk başlarda eleştirildiğini ve sökülmek kaydıyla yapıldığını söyleyen Uluç, sonra kulenin efsane haline geldiğini vurguladı.

"Eiffel Kulesi bugün dünyanın en çok ziyaret edilen turistik yapısı. Paris'e milyarlar kazandırıyor. İçindeki kafe ve restoranlar boş kalmıyor. Seyir terasında insanlar dürbünlerin başına geçmek için sıra bekliyorlar." diyen Uluç Çamlıca Kulesi'nin çok güzel bir kule olduğunu savundu.

Bugün  Çamlıca Kulesi'ne karşı gelenlerin o dönemde kuleye karşı gelen Paris gericiliğinin aynısı olduğunu ima eden Uluç, "1800'lerin kafası, 2 binlerin İstanbul'unu vuruyor iyi mi?" dedi.

Uluç Çamlıca Tepesi'ni şöyle övdü:

"İstanbul'a, deniz seviyesinden 400 metre yüksekten çepeçevre bakmanızı sağlayacak 360 derece seyir terasları.. Hele yurt dışından, İstanbul dışından gelen konuklarınızı gururla ağırlayacağınız restoran ve kafeler... Yüzlerce metreyi asansörlerle inip çıkarken bile İstanbul'a bakacaksınız.. Kim gitmek istemez?

Bu bana sorarsanız, İstanbul'un dünya çapında efsane silueti kadar ikonik kule, sadece Çamlıca Tepesi'ndeki onlarca saçma sapan kuleden oluşan çevre ve görüntü kirlenmesini yok etmekle kalmadı. Yeni bir İstanbul simgesi de olacak...

Şimdi bu keyfi, bu kuleye ilk fırsatta gidip o seyir terasına en azından çıkmayı düşünen insanların heveslerini kursaklarında bırakmak için "Beton Lale" diye aşağılamak neyin nesi Yılmaz? Peki neden olacaktı, o onlarca çöpün yerini alan tek 'Anten' Kulesi? Tezekten mi? Kerpiçten mi?"

Uluç Ekrem İmamoğlu'nu da İstanbul'da lale bahçelerini söndürmesini ve bina yapmak için park ağaçlarını kesmesini de eleştirdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.