Hocacı yazarın Kürdistan aşkı: At sahibine göre kişnedi!

Hocacı yazarın Kürdistan aşkı: At sahibine göre kişnedi!

Oldum olası Türklüğe ve Türk kelimesine antipatisiyle bilinen Karar yazarı Hakan Albayrak, Barzani'ye övgüler düzdü, 'Kürdistan' referandumuna sahip çıktı

Türkiye'nin ve bölgeninin güvenliğini tehdit eden ve 2. İsrail planının bir parçası olan "Kürdistan" referandumuna Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak sahip çıktı.

Abayrak yazısında Barzani'nin dost ve müttefik olduğunu iddia ederken, 'Kürdistan'ın er ya da geç kurulacağını söyledi.

İşte Albayrak'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü:

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi (IKBY), bağımsızlık referandumuna hazırlanıyor.

Bu referandumla ilgili endişeleri olan siyasetçilerimiz ve gazeteci-yazarlarımız, endişelerini elbette ifade edecekler. Bunda sıkıntı yok. Bazılarının kullandığı dilde ise sıkıntı çok. “Savaş sebebi” diyen bile oldu, tövbe estağfirullah. IKBY Başkanı Mesud Barzani’yi PKK ile aynı kefeye koymak zaten vaka-yı adiye. Öte yandan PKK, Barzani’yi Erdoğan’la aynı kefeye koyuyor. Hadi bakalım!

Iraklı Kürtler bizim can ciğer kardeşlerimiz, dostlarımız. Barzani bizim müttefikimiz. Kürdistan Bölge Yönetimi sahası, bize ardına kadar açılan ve ekonomimizin selametine hizmet eden bir pazar… Dostluğumuzu, ittifakımızı, karşılıklı menfaatlerimizi koruyalım, tehlikeye atmayalım, ne olur!

Referandumun yapılacağı varsa yapılır; Ankara bunu yaptıranlardan olmak istemiyorsa olmasın. Ama engelleneceği varsa da engellenir; Ankara bunu engelleyenlerden de olmasın. Ret cephesinin önde gidenleri arasında yer almasın Ankara. Endişelerini kırıp dökmeden paylaşsın. Referandum yapılsa da yapılmasa da Erbil’le yüz yüze bakmaya yüzü olsun. MHP ve bir kısım medya -maalesef bazı iktidar taraftarı medya organları da- korkunç bir düşmanlık pompalıyor. Aman hükümet bu tuzağa düşmesin!

“Ya bu gidişle orada bağımsız Kürdistan devleti kurulursa?”

Olabilir. Kurulacağı varsa kurulur; Ankara o devleti kurduranlardan olmak istemiyorsa olmasın. Ama kurulmayacaksa da kurulmaz; Ankara o devleti kurdurmayanlardan da olmasın. Ya ne yapsın?

Kuzey Irak’ta er veya geç bağımsız bir Kürdistan devletinin kurulacağını farz ederek o devleti şimdiden müttefik olarak kazanmaya baksın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.