Hükümetten Avrupa’yı köşeye sıkıştıracak rest! “İntihar olur”

Hükümetten Avrupa’yı köşeye sıkıştıracak rest! “İntihar olur”

Türkiye'nin AB üyeliği hakkında şu ifadeleri kullandı: Sorunlarını çözemeyen bir Avrupa modelin alacağı tek karar Türkiye ile müzakereleri kesmek olması ya da askıya almak olması bir intihar olur.

Çelik, "Sorunlarını çözemeyen bir Avrupa modelinin alacağı tek kararın Türkiye ile müzakereleri kesmek olması ya da askıya almak olması bir intihar olur.

IPA yardımlarını (AB'nin katılım öncesi mali yardımları) kesmek bir şey ifade etmez. Çelik, "Bunun dillendirilmesi de AB'nin kredibilitesini geriye götüren bir şeydir.

PSİKİYATRİK TAKINTI

Bakan Çelik, "Avusturya'nın (Türkiye'ye karşı) takıntısını bir siyasi analiz biçimiyle açıklayamıyorum. Tamamen psikiyatrik bir takıntı haline gelmiş durumdadır.

AB'nin ayrıcalıklı ortaklık teklifine dair Çelik, "Buna ahlaksız teklif diyoruz.

BARZANİ BU ADIMI KÜRTLER İÇİN ATMADI

Çelik, IKBY'nin bağımsızlık referandumu konusunda, "Kürtlere en büyük zulmü Barzani bu referandum kararını vererek yapmıştır. Barzani bu adımı Kürtler için atmadı. 

Barzani bu adımı kendi başkanlığını garanti altına almak için attı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: "(IKBY Başkanı Barzani' referandum kararını dondurma teklifi) "Tamamen taktik amaçlı bir şey. 

Referandum kararını dondursa ne olur dondurmasa ne olur. Açık bir şekilde bu yoktur' demediği müddetçe, geri alınmadığı müddetçe bunun neticesi budur denilmesi gerekir.

Siyasetcafe.com

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.