Hükümetten cemevleriyle ilgili yeni adım! 'Cemevi Daire Başkanlığı' kuruluyor

Hükümetten cemevleriyle ilgili yeni adım! 'Cemevi Daire Başkanlığı' kuruluyor

Cemevlerini hedef alan çirkin provokasyonlar sonrası harekete geçen hükümet, Cemevi Daire Başkanlığı'nı kuruyor. İşte düzenleme kapsamında atılacak adımlar...

Cemevlerini hedef alan çirkin provokasyonların ardından hükümet Alevilerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalara hız verdi.

Bu konuda atılan son adımları Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi paylaştı.

 

ERDOĞAN KAMUOYUNA AÇIKLAYACAK


"Cemevleriyle ilgili düzenlemeler ne getiriyor" başlığını taşıyan yazısında süreç hakkında bilgi veren Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 8 Ağustos'tan bu yana çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Önemli bir mesafe alındığını da dile getiren Selvi, "Ama bakanların hukuki ve idari düzenlemeler üzerinde biraz daha çalışması yapması gerekiyor. Çalışma olgunlaştıktan sonra kabine toplantısında ele alınacak. Sonra alınan karalar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak." diye yazdı.

Peki bu düzenlemeler kapsamında hangi adımlar atılacak?

 

Selvi o önemli adımları şu şekilde sıraladı;

 

1- Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması.

2- Cemevlerinde görevli Alevi dedelerine maaş bağlanması.

3- Ayrıca cemevlerinin hizmetlerini yürüten bir görevliye maaş bağlanması. 4- Cemevlerine tapuda özel bir imar lejantı verilmesi.

 

YENİ BİRİM KURULUYOR


Hürriyet yazarı ayrıca, çalışmalarda bir diğer önemli başlık olarak cemevlerine hukuki statü kazandırılması noktasında alınacak kararın da önem taşıdığını aktardı.

Selvi, "Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi-Bektaşi ve Cemevi Daire Başkanlığı ya da Alevi-Bektaşi ve Cemevi Başkanlığı gibi bir birim oluşturulup cemevlerinin oraya bağlanması planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, cemevleriyle ilgili düzenlemenin kasım-aralık aylarında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanarak yürürlüğe girmesinin beklendiğini de ifade etti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.