Hükümetten flaş operasyon açıklaması

Hükümetten flaş operasyon açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de bulunan terör örgütlerini temizlemek ve güvenli bölge oluşturmak için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu’na ilişkin hükümetten flaş bir açıklama geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatına ilişkin konuştu ve eleştirilere çok sert cevap verdi.

Bekir Bozdağ, Türkiye’nin güney sınırında bir terör devleti kurulmasına göz yumulmasını beklemenin akıl karı olmadığını söyledi ve sert ifadeler kullandı.

İşte Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın açıklamaları:

"Bu harekatın hedefi Kürt kardeşlerimiz değildir. PKK terör örgütü ve Türkiye'nin aleyhine çalışan başkaca terör örgütleri ve uluslararası karanlık çevreler; 'Türkler, Kürtleri öldürüyor' şeklinde haberler yapıyorlar, 'sivillere vuruyor' şeklinde haberler yapıyorlar. Bunların tamamı yalan haberlerdir. Türkiye, Kürt kardeşlerimizin de devletidir. Türkiye, uluslararası toplumun eleştirilerinden çekindiği için değil doğru olduğuna inandığı, inancının, ahlakının, ordu geleneğinin kendisine emri olduğu için sivilleri korumaktadır, onların kılına zarar gelmemesi için büyük bir dikkat, itina ve hassasiyet göstermektedir. Kılı kırk yaran bir dikkatle operasyon sürdürülmektedir. Harekat başarıya ulaştıktan sonra Türkiye oradan ayrılacaktır. Türkiye işgalci değildir, bölgede kalıcı hiç değildir."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.