Hürriyet yazarı: 'Diğerleriyle aynı çuvala konmak!'

Hürriyet yazarı: 'Diğerleriyle aynı çuvala konmak!'

Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz bugün köşesinde, eski bakanlardan Erdoğan Bayraktar'ın itiraflarındaki detaya dikkat çekmiş.

Mehmet Y. Yılmaz, eski Çevre ve Şehircilik BakanıErdoğan Bayraktar'ın "Ne yaptıysak Başbakan'ın bilgisi dahilinde yaptık" itirafı sonrasındaki açıklamaya dikkat çekiyor.

Yılmaz, Bayraktar'ın "bu bir çeşit sitemdir, alınganlıktır, diğerleriyle aynı çuvala konulmama bir tepkidir!" ifadesindeki gibi "diğerleriyle aynı çuvala konmak!" sözünün önemli olduğunu vurguluyor.

İşte Mehmet. Y. Yılmaz'ın bugünkü köşe yazısı:

'Diğerleriyle aynı çuvala konmak!'

ESKİ Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Soruşturma Komisyonu'nda gündeme gelen mal varlığı ile ilgili konuları Hürriyet Ankara TemsilcisiDeniz Zeyrek'e açıklarken ilginç bir yorum da yaptı.

Bayraktar, istifa ederken söylediği, "Ne yaptıysak Başbakan'ın bilgisi dahilinde yaptık" sözlerini şöyle açıklıyor:

"Bu bir çeşit sitemdir, alınganlıktır, diğerleriyle aynı çuvala konulmama bir tepkidir!"

17 ve 25 Aralık soruşturması sırasında elde edilen telefon konuşmaları ile ilgili çözümlemeleriokurken aynı şeyi düşünmüştüm.

Bayraktar'ın birçok talebi geçiştirmeye çalıştığı, zamanın Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatına göre hareket ettiği bu kayıtlardan kolayca anlaşılıyordu.

Diğer üç bakan ile ilgili telefon konuşmaları ve o konuşmalara bağlı olarak elde edilen diğer deliller ile Bayraktar hakkındaki iddialar arasında bir paralellik kurmak gerçekten Bayraktar'a karşı yapılmış bir haksızlık olmalı diye düşünmüştüm.

Benim ne düşündüğüm elbette çok da önemli değil, sonuç olarak ne savcıyım ne yargıcım ne de Bayraktar'ın avukatı.

Ama Bayraktar'ın Deniz Zeyrek'e söylediği bu sözün altını çizmek istiyorum:

"Diğerleriyle aynı çuvala konmak!"

Bayraktar da hepimiz gibi o kayıtları dinledi, okudu, çevresiyle konuştu ve bir karara vardı: Benim bu adamlarla aynı soruşturmanın içinde olmam, onlarla birlikte istifaya zorlanmam haksızlık!

Bu sözlere en çok alınması gerekenlerin kimler olduğunu tahmin etmemiz zor değil.

Evet, belki o üç bakan TBMM Soruşturma Komisyonu tarafından aklanacaklar. Zaten savcılık da dosyayı "takipsizlik" kararıyla kapatmayı tercih etmişti. Çünkü oyun planı bakanların peşin olarak aklanması üzerine kuruldu.

Ama bu plan, vicdanlardaki soru işaretlerini yok etmeye yetmeyecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.