Hürriyet’te deprem! İstifa etti

Hürriyet’te deprem! İstifa etti

Sıcak Haber… Hürriyet’te deprem etkisi yaratacak bir istifa yaşandı. İşte haberin ayrıntıları;

Doğan Medya Grubu’nun, Demirören Grubu’na satılmasının ardından istifalar peş peşe geliyor.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila istifa etti.  

Fikret Bila, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti. Bila’dan boşalan koltuğa yazar Vahap Munyar getirildi.

Bila, istifa kararını ve emeklilik işlemlerinin başlatılması talebini bildirdi. Fikret Bila bir süre Milliyet Genel Yayın Genel Yönetmeni olarak Demirören ailesiyle birlikte çalışmıştı. Bila’dan boşalan koltuğa yazar Vahap Munyar getirildi.

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e devredilmesinin ardından ilk istifa Hürriyet yazarlarından, bugün Cumhuriyet’te yazmaya başlayacağını duyuran Melis Alphan’dan gelmişti. İzleyen günlerde, devir işlemleri tamamlanmadan ve Hürriyet’in mevcut editoryal kadrosu henüz iş başındayken grup bünyesinde yeni patronaj tarafından yapılan operasyonlar rahatsızlık yarattı.

Demirören yönetimi tarafından yapılan operasyonlar arasında, Doğan Haber Ajansı (DHA) yönetimine müdahale, Hurriyet.com.tr Yayın Direktörü Ercüment İşleyen’in hastanede tedavi gördüğü sırada izne gönderilmesi ve Kanal D Ana Haber’i sunan Ahmet Hakan ile Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar’ın görevlerinden uzaklaştırılmaları da yer aldı. Demirören yönetimi, dün (26 Nisan Perşembe) Milliyet.com.tr Yayın Yönetmeni Bülent Ayanoğlu'nu Hürriyet’in internet sitesinin başına getirdi.

Doğan Medya Grubu’nun 21 Mart’ta Demirören Holding’e satış kararının ardından yöneticilerin ve diğer editoryal kadroların durumunun ne olacağı gündeme geldi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, T24’e yaptığı açıklamada, ‘satış görüşmeleri sürecinde çalışanların durumunun gündeme gelmediğini, ancak gerekirse Demirören Grubu’yla görüşebileceğini’ söylemişti.

Aydın Doğan bu süreçte Milliyet Ankara İstihbarat Şefi, Ankara Temsilcisi, Genel Yayın Yönetmeni ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni olarak uzun yıllar birlikte çalıştığı Fikret Bila’ya, ‘devir işlemleri tamamlanana kadar görevden ayrılmaması arzusunu’ iletti. Devir işlemlerinin en erken 15 Mayıs’ta tamamlanacak olması ve Rekabet Kurulu’nun onayının ardından şirket genel kurullarının yapılması süreci henüz başlamamışken Demirören yönetiminin editoryal kadrolardaki operasyonları başladı.

Fikret Bila, daha önce genel yayın yönetmeni olarak Milliyet’te de birlikte çalıştığı Demirören ailesiyle yönetim anlayışında uzlaşamadı. Gelişmeleri değerlendiren Bila, bugün istifa kararını ve emeklilik işlemlerinin başlatılması talebini Demirören yönetimine iletti. Fikret Bila’nın idari görevini bıraktığı Hürriyet’te, köşe yazarı olarak devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.