İBB'den "organize kötülük" için özür geldi: Hata yaptık!

İBB'den "organize kötülük" için özür geldi: Hata yaptık!

İBB yetkililerinin 29 Mart sabahı Fazilet durağından 47 kişinin otobüse bindiğini ve "organize kötülük" yapıldığını iddia etmişti. Mahkemenin incelemesi sonucu takipsizlik kararı çıkmıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan konu ile ilgili özür diledi.

Koronavirüs salgının Türkiye'de görülmeye başlandığı ilk günlerde birçok alanda olduğu gibi toplu ulaşımda da kısıtlamalar ve sosyal mesafe kuralları açıklanmıştı. 

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLMUŞTU

O günlerden birinde sosyal medyaya İETT'ye ait bir otobüste tıklım tıklım yolcu taşınan görüntüler düştü. 

Sosyal mesafe uygulanması gereken otobüste yolcular omuz omuza yolculuk yapıyordu. Bu görüntüler üzerine İBB sözcüsü ve Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun şok bir iddia ortaya attı. 

 

İMAMOĞLU'NA DESTEK ÇIKMIŞTI

Ongun sosyal medya hesabından yaşanan olayın "Ekrem İmamoğlu'na karşı organize kötülüğün fotoğrafı" olduğunu ileri sürmüş ve otobüse binen insanların AK Parti tarafından organize edildiğini ve Fazilet durağından topluca araca bindiklerini ileri sürmüştü. 

Ongun'un bu iddiasına Ekrem İmamoğlu'da destek çıkmıştı.

 

imam-008.jpg

 

Sosyal medyadan "Tüm siyasilere çağrım, karanlık kalplilerin organize kötülüklerine birlikte karşı çıkalım" çağrısı yapan İmamoğlu, çıktığı bir TV programında ise bu iddiayı doğruymuş gibi gösterip "Kanım dondu. Eğer bu siyasetse lanet olsun böyle siyasete" diye de tepki göstermişti. 

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı inceleme sonucunda adı geçen Fazilet Durağı'ndan bahsedilen sayıda kişinin otobüse binmediği, daha önceki günlerde otobüse binenlerle o gün binenler arasında sayıca bir farklılık olmadığı ve bunun da İETT'nin durak durak raporlarına yansıdığı belirlenmişti. 

Yani ortada 'organize kötülük' yoktu. 

 

ONGUN'DAN FLAŞ İTİRAF

Ve sonunda Murat Ongun, Mart ayında ortaya attığı yalanı itiraf etti.

Halk TV'de Enver Aysever'in konuğu olan Ongun, "Fazilet Parkı durağından 40 kusür kişi bindi mi? Binmedi mi? Efendim. Yok öyle bir şey, yok öyle bir şey' Bu bir hata mı? Evet. Bir duraktan bu kadar yolcu bindi dememiz bana gelen veriye göre yanlış olmuş." sözleri ile yalanını hata diye örtmeye çalıştı.

 

 

MAHKEME TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞTİ

İBB yetkililerinin ‘organize kötülük’ dediği olayla ilgili savcılık takipsizlik kararı vermişti.

Kararda, “Gönderilen yazı ekleri, yolcu ifadeleri ve tüm dosya kapsamında göre İBB Başkanlığı’nın şikayetinin ve basın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ve atılı suçun unsurlarının oluşmadığı” belirtilmişti.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.