İBB'den yandaş medyaya 40 milyon, Ya İmamoğlu medyasına ne kadar?

İBB'den yandaş medyaya 40 milyon, Ya İmamoğlu medyasına ne kadar?

İBB ve iştiraklerinin 5 yıllık reklam bilançosu yayınlandı. Listede AK Partiye yakın medya kuruluşlarına 40 milyon reklam verildiği açıklandı. Ancak, İmamoğlu'na yakın medyaya ne kadar aktarıldığı açıklanmadı.

İYİ Parti’ye yakın Yeniçağ gazetesi köşe yazarlarından Murat Ağırel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bağlı iştiraklerinin hangi yayın organına ne kadar reklam verdiğine ilişkin İBB’den gelen verileri daha önce köşesinde paylaşmıştı.

Buna göre, belediye ve bağlı iştiraklerin 01.04.2014-23.06.2019 tarihleri arasında sponsorluklar hariç 57 milyon liralık reklam dağıttığı, bunların 40 milyon liralık kısmının AK Part’ye yakın medyaya gittiği ortaya çıkmıştı.

CNN Türk’te dün akşam yayınlanan ‘Gece Görüşü’ programında tartışılan bu listeye gazeteci Hadi Özışık ve Takvim gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’den tepki gelmişti.

Murat Ağırel’in İBB’den aldığı listede sadece ‘yandaş’ olarak tabir edilen medya kuruluşlarına aktarılan paralardan söz etmesini eleştiren konuklar, CHP’li belediyenin kendilerine yakın olan medya kuruluşlarına dağıttığı paraların da açıklanmasını istemişti.

 

Murat Ağırel, program sırasında Twitter hesabından İBB birimleri ve iştiraklerinin 01.04.2014-23.06.2019 tarihleri arasında doğrudan ya da medya satın alma şirketleri aracılığıyla yaptığı reklam protokollerinin listesini yayınladı. AK Parti’yi desteklemeyen hiçbir medya kuruluşuna reklam verilmediğini belirten Ağırel, iştiraklerden sürekli reklam alan ‘İnternethaber’in sahibi Hadi Özışık’a, “Tarih tarih aldığınız reklam paraları bu paylaştıklarım…Hangisi yalan? Sattığınız içerikler ve Ulaştırma Bakanlığından aldığınız reklamları belgeleyince onları da yayımlayacağım” diye seslendi.

Ağırel’in paylaşımlarına göre OTOBÜS AŞ’nin listesinde 65 ve 77. sırada İnternethaber var. 3 günlük reklam için İnternethaber’e 40 bin lira ödendiği görülüyor.

 

 

ibb-002.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.