İbrahim Kalın’dan terörle mücadele, kıdem tazminatı ve askerlik sistemiyle ilgili açıklama

İbrahim Kalın’dan terörle mücadele, kıdem tazminatı ve askerlik sistemiyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul’daki seçim tartışmaları, kıdem tazminatı, askerlik sistemi ve F-35 konusunda açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İbrahim Kalın, Esad rejimi ile arabuluculuk arayışlarının söz konusu olmadığını, rejimle herhangi bir temaslarının olmadığını ve Suriye’ye bir mesaj iletilmesi gerektiğinde İran ve Rusya üzerinden yapıldığını söyledi.

SEÇİMLERLE İLGİLİ İTİRAZLAR

Yerel seçimlerle ilgili yapılan itirazları da değerlendiren İbrahim Kalın, yapılan itirazların, sandığa giden seçmen ile onun iradesinin olduğu gibi yansıtılması arasında yaşanmış olan muhtemel ihlallerin, hukuksuzlukların, kasıtlı veya kasıtsız yanlışlıkların ortaya çıkartmayı hedeflediğini belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelenin sadece Türkiye sınırları içerisinde verilen bir mücadele olmadığını vurgulayan İbrahim Kalın, Türkiye’nin sınırlarının, sınır ötesinde korunmasının öncelikli hedef olduğunu söyledi. Kalın, Münbiç’e kadar olan Türkiye – Suriye sınırı içinde bugün güvenli bir bölgenin fiilen oluşturulduğunu aktardı.

“TÜRKİYE, F-35 TEKNOLOJİSİNİN ORTAĞIDIR”

Rusya ile S-400 anlaşmasının imzalanmasının ardından ABD’nin, Türkiye’yi, F-35 programından çıkaracağına dair mesajların gelmesine de değinen İbrahim Kalın, Türkiye’nin, F-35 teknolojisinin ortağı olduğunu ve ortağı olmaya da devam edeceğini ifade etti.

KIDEM TAZMİNATI KONUSU 

Kıdem tazminatı ile ilgili de konuşan İbrahim Kalın, işçi ve işveren çevrelerinin tedirgin olmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Yeni askerlik sistemiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından taslak hazırlandığını kaydeden Kalın, bu taslağın Meclis’e sevk edileceğini orada da çalışıldıktan sonra kanun haline geleceğini açıkladı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.