İcra Müdürlüğüne rüşvet operasyonu

İcra Müdürlüğüne rüşvet operasyonu

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu 13. İcra Müdürlüğü'ne 2014-2015 yıllarında yapılan araç satış ihaleleriyle ilgili operasyon düzenledi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu 13. İcra Müdürlüğü'ne 2014-2015 yıllarında yapılan araç satış ihaleleriyle ilgili operasyon düzenledi. 14 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Anadolu 13'üncü İcra Müdürlüğü'nde 2014-2015 yılları arasında yapılan araç satış ihaleleri ile ilgili inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerde, belirlenen tarihler arasında icradan ihaleye çıkarılan araçların satışında usulsüzlük tespit edildi. Araçların rüşvet karşılığı önceden satıldığı daha sonra listeye çıkarılarak ihale duyurusu yapıldığı, ihaleye girmek isteyenlere ise araçların satıldığı bilgisi verildiği tespit edildi.

 

Araştırma ve tespitlerin ardından ihaleye fesat karıştığı ve şebeke halinde hareket ettikleri belirlenen 18 şüphelinin yakalanması için harekete geçen mali polis ekipleri, aralarında 13'üncü İcra Müdürü'nün bulunduğu adreslere baskın düzenledi.

 

Eşzamanlı düzenlenen baskınlarda galerici ve otoparkçılardan oluşan 8 kişi ile birlikte rüşvet verip ihale yasasına aykırı şekilde araçları satın aldıkları İstanbul Anadolu 13. İcra Müdürü ve 3 yardımcısının da arasında bulunduğu 6 icra çalışanı gözaltına aldı.

 

"İhaleye fesat karıştırma" "rüşvet" "görevi kötüye kullanma" gibi suçlamalarla görev başında İcra dairesinde gözaltına alınan bir icra müdürü, 3 müdür yardımcısı ve 3 icra memurunun da arasında bulunduğu 14 şüpheli Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınırken firardaki 4 şahısın yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.