İhracı istenen MHP'li vekil Usta: İtiraz edeceğim

İhracı istenen MHP'li vekil Usta: İtiraz edeceğim

MHP üyeliğinden tedbirli olarak kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta yazılı açıklama yaptı.

Cumhur ittifakı'nın varlığı ile devamını zedeleyici açıklamaları nedeniyle tedbirli olarak, MHP üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı'na sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, yazılı açıklama yaptı.

Usta, yazılı açıklamasında, şunları kaydetti: 

'Verdiğim beyanatlarda hiçbir şekilde '7 ilçe istedik 2 ilçe verdiler' gibi bir cümlem olmadığı gibi, aksine sağlıklı bir ittifak kurulması için her iki parti açısından da güçlü oldukları ilçelerdeki partinin desteklenmesi gerektiğini, bunun ittifakın toplam oyuna da pozitif yönde yansıyacağını belirttim. Cumhur ittifakı'na zarar verecek hiçbir beyanatta bulunmadım.

AK Parti İl Başkanının 3 gün önce söylediği 'Samsun’da ittifaka ihtiyacımız yok' sözü üzerine; ittifaka zarar vermemek adına, malum il başkanının adını da anmadan 'Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından ittifak olmaması yönünde bir tavır gelirse, biz ona da açık olduğumuzu ifade ediyoruz' dedim. Ayrıca genel başkanımızın, 'jest ile rest arasında bir harf farkı var' sözünü hatırlattım.

Bu basın bildirisini yayınlamamın amacı, kendimi savunmak değildir. Burada amaç kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve şahsımı yıpratmaya yönelik yapılan asılsız haberlerin önüne geçmektir. Kendimi savunacağım tek yer MHP Merkezi Disiplin Kurulu Başkanlığıdır. Tedbirli olarak ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle merkezi disiplin kuruluna sevk edildiğim tarafıma tebligatla bildirildiğinde öncelikle tedbir kararının kaldırılması için itirazda bulunacağım.

BAHÇELİ'DEN RANDEVU İSTEDİ

Ardından, nasıl ki bu güne kadar; ülkemi, milletimi ve partimi savunduysam, kesin çıkarma talebi üzerine kendimi de güçlü bir şekilde savunacağım. Ayrıca hakikati anlatmak için 4 Ocak 2019 Cuma günü Sayın Genel Başkandan randevu da talep ettim.'

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

abdullah-gul-003.jpg

erhan-usta-ihrac-siyastecafe.jpg

kripto-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.