İhsan Şenocak: Salgın hastalık Müslüman için şehadettir

İhsan Şenocak: Salgın hastalık Müslüman için şehadettir

"Genç kaynana şehvet uyandırır" "Türkçe Kuran okumak imanınızı sarsar" gibi tepki çeken yorumlarla gündeme gelen İhsan Şenocak,koronavirüs salgının tartışıldığı bu günlerde, salgın hastalığın Müslümanlar için şehadet vesilesi olduğunu iddia etti.

Yaptığı aykırı çıkışlarla dikkat çeken sözde fıkıh hocası İhsan Şenocak yine hadisi kaynak göstererek salgın hastalıkların Müslümanlara şehadet getireceğini iddia etti.

Verdiği fetvalarda doğruluğu tartışılır olan hadisleri kaynak gösteren Şenocak, daha önce de Türkçe kuran okumanın imanı sarsacağını söylemişti. 

Kadınlara karşı yaptığı aşağılayıcı çıkışlarla bilinen Şenocak, koronavirüs hakkında da konuştu.

Salgın hastalıkların Müslümanlar için bir şehadet vesilesi olduğunu söyleyen Şenocak, 'Hastalık kafir için ceza, Müslüman için şehadettir' dedi.

Şenocak'ın açıklamasının tamamı şöyle:

 

'Efendimiz (SAV) ashabına karantinayı emretmiştir'

Tarihte ilk karantina emrinin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) tarafından verildiğine dikkat çeken Dr. Şenocak, şöyle konuştu:

"Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) zamanında veba Avrupa'dan başlayarak Arap yarımadasının güneyine kadar yayılmıştı. Peygamber Efendimiz (SAV) bu hastalıkla alakalı, 'Siz bir yerde taun (veba) olduğunu duyduysanız oraya girmeyin. Eğer taunun (veba) olduğu yerde iseniz oradan da dışarıya çıkmayın.' buyurmuştur. Bu Hadis-i Şerif Buhari tarafından Kitabu't-Tıp bölümünde rivayet edilmiştir. Efendimiz (SAV) bu Hadis-i Şerif'i ile ashabına karantinayı emretmiştir."

'Temizlik, karantina ve helal gıdaya yönelme'

Dr. Şenocak, Müslümanların hastalıklar karşısında almaları gereken önlemleri şu ifadelerle anlattı:

"Müslüman hastalıklar konusunda önlemlerini almalı. Bunlardan birincisi temizlik. İslam bize temizliği emrediyor. İkincisi neyin yenilip yenilmeyeceğidir. Cenab-ı Allah bize ne yememiz ve ne yemememiz konusunda gereken emirleri vermiştir. Yani Müslümanlar olarak bize helal kılınan gıdalara yöneleceğiz. Üçüncüsü ise Efendimiz (SAV)'ın bize buyurduğu, ' 'Siz bir yerde taun (veba) olduğunu duyduysanız oraya girmeyin. Eğer taunun (veba) olduğu yerde iseniz oradan da dışarıya çıkmayın.' Hadis-i Şerifine yani karantina uygulamasına riayet etmektir."

 

'Hastalık kafir için ceza, Müslüman için şehadettir'

"Allah-u Teala kullarını hastalıklarla imtihan ediyor." diyen Dr. Şenocak, "Hastalıklar kafir için ceza, Müslüman içinse Rahmet olur. Peygamber Efendimiz (SAV), 'Veba Müslüman için şehadet vesilesidir' buyuruyor. Yani salgın hastalıktan bir Müslüman ölürse o kişi şehit olur. Çünkü hastalığın çok acı bir azabı vardır. Yani kafire azap olur ve ölür. Müslüman için ise şehadet olur." şeklinde konuştu.

Tarihteki tüm salgın hastalıkların gayr-i müslim coğrafyalardan yayıldığını belirten Dr. Şenocak sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyada milattan sonra üç defa büyük salgın hastalık yaşandı. Birincisi İslam'ın doğduğu yıllarda Avrupa'da başlamıştı. Avrupa'dan da bütün dünyaya yayılarak Şam bölgesine kadar gelmişti. İkinci salgınsa bin 300'lü yıllarda Çin'den yayılarak uzun süre devam etti. Üçüncüsü ise 19. yüzyılda Hindistan'da ortaya çıktı. Bu üç salgın hastalık da (Veba) her çıktığında onlarca yıl devam etti. Bu hastalıkların üçünün de çıktığı yerlerde gayr-i müslimler yaşıyordu. Eğer İslam'ın helal kıldıklarını helal kabul etmiş olsalardı salgın hastalıklara yakalanmazlardı. Koronavirüsün yayıldığı hayvanlara da baktığınız zaman hepsi de İslam'a göre yenmeleri haram olan hayvanlar."

'Batı temizliğine dikkat etmiyor, harama yöneliyor'

"Batı'ya baktığımız zaman onların temizlik kurallarına da riayet etmediğini görüyoruz. Bu insanlar necasetlerini taharet etmekten acizler. Böyle bir kültürleri yok. Dolayısıyla üzerlerinde necasetle geziyorlar. İnsanlara mikrobun bulaştığı yerlerden bir tanesi necaset yerleridir. Bunların taharet gibi el yıkama kültürleri de yok. İslamiyet günde beş vakit namaz kılmayı emrediyor. Namaz kılabilmek için de biliyorsunuz ki abdest alma şartı var. Uzmanların açıklamalarına göre koronavirüs çoğunlukla ağız, el ya da burun yolu ile bulaşıyor. İşte İslam günde beş defa bu organları yıkamayı emrediyor."

Dr. Şenocak, sınırlarımızda hızla yayılan koronavirüsün Türkiye'de neden yayılmadığını ise Cenab-ı Allah'ın lütfu olarak değerlendirdi:

"Surileyi mazlumların ölümünden sorumlu komşumuz İran salgın hastalıktan kavrulurken, Suriyeli mazlumlara kucak açan Türkiye'de koronavirüsün yalnızca bir kişide görünmüş olması ve yayılmaması ki inşallah yayılmaz, işte bu Allah-u Teala'nın bize lütfudur."

 

 

turkce-kuran-senocak.JPG

senocak.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum